Dijkbewaking rond Oosterschelde (aanvulling)

Algemeen

Waterschap Scheldestromen heeft vanmorgen besloten fase 2 dijkbewaking in te stellen voor de dijken rond de Oosterschelde.

Deze fase bestaat uit het instellen van dijkwachtposten en het controleren van de dijken vanaf twee uur voor hoogwater (om 12.40 uur is het hoogwater). Voor de Westerschelde is het niet nodig om dijkbewaking in te stellen. Fase 2 voor de Oosterschelde wordt ingesteld als bij Roompot Binnen een waterstand verwacht wordt die tussen de 2.50 meter en 3.00 meter boven NAP ligt in combinatie met windkracht 9 bij hoogwater.

[banner]

De Oosterscheldekering wordt in deze fase niet gesloten door Rijkswaterstaat. In Kerkwerve, Grijpskerke, Eindewege en Sint Maartensdijk worden vanaf drie uur voor hoogwater actieteams en dijkwachtposten ingesteld. Kantonniers bewaken vanaf twee uur voor hoogwater de dijken. Vanuit het hoofdkantoor in Middelburg coördineert een operationeel team de dijkbewaking. Het operationeel team volgt de actuele situatie op de voet. Bij laagwater controleren zij vervolgens of er schade is ontstaan aan de zeeweringen. Vandaag wordt om 12.40 uur een waterstand verwacht van 2.62 meter boven NAP bij Roompot binnen, in combinatie met een wind uit west tot noordwest windkracht 9 op de Vlakte van de Raan. De keersluizen in Zierikzee en Stavenisse zijn gesloten.

Meer nieuws