De jaarwisseling in Zeeland; een overzicht

Algemeen

De jaarwisseling is voor Politie Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland zonder grote incidenten verlopen. Er zijn over de hele dag veel meldingen bij de gezamenlijke meldkamer van Politie, Brandweer en Ambulance binnengekomen. Het betreft hier met name meldingen van vuurwerkoverlast, vernielingen en brand.

[banner]

De aandacht lag dit jaar vooral op de handhaving van de openbare orde, hulpverlening en geweld tegen hulpverleners. Politie Zeeland: In totaal werden tijdens de jaarwisseling 23 personen aangehouden voor bijvoorbeeld mishandeling, baldadigheid en openbare dronkenschap. Opvallend was de aanhouding van vijf mannen in Vlissingen die aangehouden zijn voor het gooien en in het bezit hebben van molotovcocktails. Ze zijn allen overgebracht naar Torentijd.

Veiligheidsregio Zeeland: De Veiligheidsregio kreeg 203 meldingen binnen waarbij de brandweer ingezet is. Opvallend daar was een middelbrand in een oud schoolgebouw in Burgh-Haamstede. De overige inzetten betroffen vooral brandjes in containers, afvalbakken, etc.

Geweld tegen hulpverleners: Er zijn tijdens de jaarwisseling geen incidenten geweest waarbij geweld tegen hulpverleners aan de orde was. Wel werden in Terneuzen twee medewerkers van het ziekenhuis door een bezoeker mishandeld en werd in Goes en Terneuzen een portier van een horecagelegenheid bedreigd.

Meer nieuws