Voortbestaan Putmeet Scharendijke onzeker geworden

Algemeen

De dorpsraad van Scharendijke gaat samen met Zeeuwland onderzoek doen naar de boefte aan een ontmoetingsruimte in Scharendijke.

Hiermee zou de Putmeet mogelijk verdwijnen. Door de slechte staat waarin de zogenoemde kwaaitaalvloer van het dorpshuis verkeert, kon de veiligheid van de bezoekers niet langer worden gegarandeerd en is het pand gesloten. Voor gebruikers van het dorpshuis en de sportzaal is elders onderdak gevonden. Zeeuwland en de dorpsraad nemen nu het initiatief tot een behoefte-onderzoek naar een ontmoetingsruimte in Scharendijke.

[banner]

Zeeuwland heeft direct na de sluiting van De Putmeet aan een bouwtechnisch adviesbureau gevraagd in kaart te brengen hoe de vloer kan worden hersteld en met welke investering dit gemoeid gaat. Het advies wijst uit dat herstel goed mogelijk is. De investering die hiermee gemoeid is, wordt in eerste instantie geraamd op

€ 175.000,- . Dit bedrag staat nog los van de investeringen die noodzakelijk zijn om de ontmoetingsruimte in De Putmeet aan de eisen van deze tijd te laten voldoen. Zo werden eerder investeringen in het klimaat en de bar wenselijk geacht.

De hoogte van de investering die met herstel van de vloer gemoeid is, is voor de dorpsraad, Zeeuwland, de gemeente Schouwen-Duiveland, stichting Dorps- en Gemeenschapshuizen voldoende aanleiding om met de meest betrokken partijen in Scharendijke de vraag aan te gaan of deze investering in De Putmeet gewenst is en/of eventuele alternatieven voorstelbaar zijn. Dit mede gelet op de toekomstige financiering van de dorpshuizen in het kader van de strategische visie ‘Tij van de Toekomst’. Het onderzoek moet uiterlijk 1 maart 2012 zijn afgerond, zodat voor de gebruikers van De Putmeet duidelijkheid bestaat over de toekomst.

Het onderzoek richt zich op de behoefte aan ruimte voor ontmoeting in Scharendijke op korte, middellange en langere termijn. Op basis van inzicht in bestaande ontmoetingsruimte in het dorp wordt onderzocht of er nog ruimte wordt gemist. Zo ja, dan luidt de vraag of De Putmeet hiervoor dan moet worden gerenoveerd of dat met investeringen in andere ruimte het doel beter kan worden gehaald. In het kader van de verkoop van de dorpshuizen door de gemeente aan Zeeuwland is afgesproken dat er hoe dan ook een ontmoetingsruimte in Scharendijke open blijft. Dit is van belang voor de leefbaarheid in het dorp.

Aan de eerste bijeenkomst werd deelgenomen door diverse betrokkenen uit het dorp waaronder vertegenwoordigers vanuit de sport, de ANBO, plaatselijke middenstand, de basisschool, de  dorpsraad en de partijen betrokken vanuit het project Hart van Leefbaarheid. Zij hebben een begin gemaakt met het in kaart brengen welke ruimten er allemaal in Scharendijke beschikbaar zijn. Door genoemde partijen is afgesproken om in januari 2012 het gesprek te vervolgen. Dan wordt ook bekeken hoe het dorp zoveel mogelijk bij de besluitvorming over de toekomst van De Putmeet kan worden betrokken.

De politieke groepering Alert! heeft inmiddels vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Meer nieuws