Loosdrecht makelaars volhardt in aanvechten verkoop jachthaven (Lees verklaring)

Algemeen

Loosdrecht Makelaars heeft 10 december nog een bod van vijf miljoen euro gedaan op de jachthaven van Scharendijke.

 Zoals bekend is de gemeente voornemens te kiezen voor de lokale watersportvereniging. Loosdrecht Makelaars kondigde eerder al aan naar de rechte te stappen. Dit weekend werd onderstaand persbericht door de makelaar verspreid.

[banner]

integrale tekst persbericht:,,De gemeente Schouwen Duivenland zal dit jaar besluiten haar jachthaven onderhands over te dragen aan de huidige huurder Watersport Vereniging Scharendijke. Het voordeel van de privatisering voor de gemeente is 541 duizend euro. De marktwaarde van de haven met 850 ligplaatsen ligt echter op 5 miljoen euro. Dat blijkt uit een bod dat op 10 december is gedaan door Van de Loosdrecht Makelaars namens commerciële partijen. De procedurefout van de gemeente kost de inwoners van Schouwen Duivenland ruim 180 euro per huishouden.

Met een omvang die 5 keer groter is dan gemiddeld behoort Jachthaven Scharendijke tot een van de grootste havens van Nederland. De marktwaarde is dan ook aanzienlijk, immers ruimte aan het water is schaars en het realiseren van nieuwe jachthavens is door het strenge natuurbeleid ongelooflijk ingewikkeld.

Henk Jan Kruidenier van Van de Loosdrecht Makelaars begrijpt de gemeente niet. “In de strategische visie van de gemeente staat klip en klaar dat zij inzet op watersportgerelateerde bedrijvigheid, meer bestedingen van watersporters en het stimuleren van ondernemerschap in jachthavens door privatisering. Dan moet je niet bewust marktpartijen buiten de deur houden om vervolgens de haven voor een habbekrats over te dragen aan een gesloten exclusieve vereniging die zo min mogelijk liggeld wil betalen. In 2008 is reeds door ondernemers een miljoenenbod gedaan op de haven maar de gemeente wilde daar niets van weten en was ook niet bereid relevante informatie te verstrekken over de privatisering.  “Als makelaar maak ik nooit mee dat een verkopende partij er voor kiest bewust een dusdanig lager bod te accepteren wanneer een betere koper voorhanden blijkt te zijn. Er is in dit geval zeker geen sprake van een transactie tegen marktwaarde”, aldus Kruidenier.

De bieders voeren op dit moment samen met het Loket Eerlijke Concurrentie watersport een procedure bij de rechtbank in Middelburg om meer informatie te krijgen van de gemeente over de privatisering." - einde persbericht

 

Meer nieuws