Wethouder maakt winnaar posteractie bekend

Algemeen

Vrijdag 16 december maakt wethouder G.E. Houtekamer de winnaar van de posteractie Veilig Donker bekend.

 Dit gebeurt om 14.00 uur in de foyer (1e etage) van het gemeentehuis, Laan van St.Hilaire 2, Zierikzee. De afgelopen twee weken heeft iedereen de gelegenheid gehad om mee te stemmen welke poster de gemeente moet gaan gebruiken in de bewustwordingscampagne “Veilig donker”. Zowel via www.schouwen-duiveland.nl als via het invullen van een stembriefje in de hal van het gemeentehuis kon een stem uitgebracht worden.

[banner]

De posters zijn gemaakt door de leerlingen van Mavo-2 van het Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee. Uit de ingezonden posters zijn er uiteindelijk zes geselecteerd voor de wedstrijd. Uiteindelijk zijn er meer dan 1000 stemmen (1040) uitgebracht. Het merendeel via de website en 95 stemmen via de stembus in de hal. Er waren twee posters die bij de kiezers duidelijk favoriet waren. Wie de uiteindelijke winnaar van deze actie is, wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt. De winnende poster is in de loop van januari op 25 plekken in de gemeente te zien.

De gemeente wil met deze actie stimuleren dat iedereen zorgvuldig met buitenlicht omgaat. Dit onder het motto Licht aan als het moet, licht uit als het kan. Dit betekent bewust omgaan met de buitenverlichting en deze alleen gebruiken als het echt nodig is, zodat het bijzondere van de duisternis beter tot zijn recht komt en mens en dier tot rust kunnen komen.

Meer nieuws