Deurloo ridder in de Orde van Oranje Nassau

Algemeen

Burgemeester G.C.G.M. Rabelink heeft maandagavond een koninklijke onderscheiding uitgereikt  aan A. J. Deurloo. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in het kantoor van woningbouwvereniging Zeeuwland, Kerkhof 1, Zierikzee. De heer Deurloo wordt benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Deurloo is al jarenlang op verschillende maatschappelijke terreinen actief. Sinds 1974, toen hij in dienst trad als administrateur bij de toenmalige Christelijke Woningbouwvereniging Bruinisse, is hij in verschillende bestuursfuncties (penningmeester, secretaris) betrokken geweest bij de woningbouw op Schouwen-Duiveland.

[banner]

Na de fusie van de Christelijke Woningbouwvereniging Bruinisse met woningbouwvereniging Beter Wonen (nu Zeeuwland) was hij negen jaar (2000 2009) lang bestuurslidOok binnen het bestuur van de Stichting Museumhaven Zeeland (Zierikzee) is hij sinds 1997 actief, eerst als penningmeester en sinds 2008 als secretaris. Voor de Stichting Nutsfonds Zierikzee en de Stichting Nutstuin-grondverhuur is hij sinds 2004 bestuurlijk actief. Datzelfde geldt ook voor de Stichting Eilandzorg Schouwen-Duiveland (voorheen zorgcentrum De Wieken). Voor deze stichting was hij tot 2010 werkzaam, eerst als bestuurslid en later als lid van de Raad van Bestuur. Nog altijd zet Deurloo zich in voor zorgcentrum De Wieken; hij doet dit sinds 2001 als penningmeester van de Stichting Vrienden van de Wieken. Deze stichting zet zich in om die activiteiten mogelijk te maken die niet uit het reguliere budget gefinancierd kunnen worden.

1985 en 2003 was Deurloo als secretaris betrokken bij de Ds. Pieter van Dijkeschool in Bruinisse. Hij heeft in 1985 een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van deze school. Sinds 2007 is Deurloo als lid van de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeente in Nederland in Bruinisse tevens lid van het bestuur van deze school. Sinds 2010 vervult hij binnen het schoolbestuur de rol van 2de voorzitter. In kerkelijk verband vervult hij sinds 2008 de rol van diaken en ook is hij scriba van de classis zuid.

Meer nieuws