Koninklijke eer voor Zierikzeese scouts

Algemeen

unknown-1.jpeg Twee leden van de Scouting Zierikzee hebben vandaag, zaterdag, een koninklijke onderscheiding gekregen; A (Arjo) Berrevoets en H.(Huub) van der Zande.

 Beide heren werden benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.Berrevoets is ruim veertig jaar lid van de Scouting Zierikzee en heeft in die jaren verschillende taken vervuld. Zestien jaar lang was hij leider van de Verkenners, maar ook bij de Scouts en de Explorers was hij als leider actief. Daarnaast organiseerde hij ook regionale scoutingactiviteiten. Berrevoets stimuleerde de groepsleiders om trainingen te volgen en ook was hij de (mede)initiator van twee nieuwe groepen: de Bevers (voor vijf- tot zevenjarigen) en de Explorers( voor jongeren van veertien jaar en ouder).

[banner]

Twintig jaar lang was Berrevoets voorzitter van de scouting Zierikzee en onder zijn voorzitterschap kreeg de scouting een nieuw clubhuis, nadat het oude was afgebrand. Ook was hij nauw betrokken bij de oprichting van de Scouting Brouwershaven (Grevelingengroep). Naast zijn inspanningen voor de scouting, is Berrevoets al vijftien jaar bestuurslid (penningmeester) van de Postzegelvereniging Schouwen-Duiveland. Hij is ook degene die ervoor zorgt dat de postzegelvereniging een paar keer per jaar aanwezig is op de postzegelbeurzen in Kloetinge en Middelburg.

Van de Zande is ruim dertig jaar lid van de Scouting Zierikzee (mr. Bakkergroep). Tijdens deze periode heeft hij verschillende taken/ werkzaamheden vervuld. Als kaderlid geeft hij al meer dan twintig jaar leiding aan de Explorergroep voor veertien- tot zeventienjarigen en heeft hij samen met deze groep allerlei activiteiten ondernomen.Tijdens de verschillende zomerkampen heeft hij  een groot gedeelte van Europa verkend; lopend, fietsend, en per auto, bus, trein en vliegtuig. Daarnaast was hij jarenlang secretaris en verrichtte hij allerlei uiteenlopende werkzaamheden, van notuleren tot en met de in- en externe communicatie van de scouting. Binnen de Scouting Zeeland heeft hij zich jarenlang verdienstelijk gemaak. Binnen de Scouting Nederland is Van de Zande geen onbekende. Hij nam als troepstafleider  deel aan de wereld Jamborees in Thailand (2002/2003), Engeland (2007) en Zweden (2011). Voorafgaande aan die internationale bijeenkomsten organiseerde hij samen met zijn staf een aantal kennismakingsweekeinden.

 

Ook op sportgebied is Van de Zande actief. Eerst als speler en nu als trainer/begeleider.

Hij is nauw betrokken geweest bij de fusie tussen de volleybalverenigingen Kwiek (Bruinisse) en Mevo (Zierikzee). Na de fusie zijn deze samengegaan in de nieuwe volleybalvereniging Forza. Daar traint en begeleidt hij met veel enthousiasme een jeugdteam.

Meer nieuws