Periodetitel uit zicht ZSC'62 en in zicht voor MZC'11

Algemeen

Na de laatste volledige competitieronde voor de winterstop van het seizoen 2011/2012 kan ZSC'62 de strijd om de tweede periodetitel staken en zijn de vooruitzichten voor MZC'11 voor diezelfde prijs zeer gunstig.ZSC'62, de ploeg van trainer Jos Wesdorp waarvoor nog geen opvolger voor het komend seizoen is gevonden, moest zaterdag van Halsteren in de vierde klasse B winnen om in de race te blijven. De 1-0 kwam de Scharendijkse formatie nog wel te boven, daarna had ze geen antwoord op de tweede en derde Brabantse treffers. Voor MZC'11 (Mevo Zierikzee Combinatie) ligt de tweede periode nog niet voor het grijpen, maar heeft het elftal van trainer Adriaan van Nieuwenhuijse heeft deelname aan de nacompetitie wel in eigen hand na de 1-2-uitzege bij Tholense Boys. Na de winterstop - in de derde klasse B begint de competitie weer op 4 februari - speelt MZC'11 in het kader van de tweede periode tegen Noad'67 en Kapelle. Bij twee zeges is ze sowieso verzekerd van de nacompetitie. SKNWK, waar trainer Thomas de Ridder aangaf een tweede seizoen te willen blijven, heeft al een periodetitel (de eerste) te pakken, maar zo lang de stand in de vierde klasse B blijft aanvoeren, promoveert ze uiteraard rechtstreeks. In het laatste duel voor de winterpauze kwam haar leidende positie niet in gevaar. WIK'57, de zwakste broeder op de ranglijst, werd 'slechts' met 5-0 verslagen. De drie hoogst spelende clubs van Schouwen-Duiveland, DFS, Bruse Boys en Duiveland, behaalden samen een mooie score. DFS speelde thuis knap gelijk tegen Klundert, Duiveland had weinig moeite met Zwaluwe en Bruse Boys won uit bij het lastige Yerseke.  Voor de ploeg uit Bruinisse was er nog meer 'winst' want Rudi van der Bijl maakte zijn rentree na te zijn hersteld van een operatie aan een voorste kruisband. Zijn laatste optreden was vorig seizoen tegen Terneuzense Boys van ongeveer een jaar geleden.

UITSLAGEN ZATERDAG Tweede klasse E: Yerseke-Bruse Boys 1-2 (1-1 Jasper Maaskant, 1-2 Gerard Vogel) Duiveland-Zwaluwe 5-1 (1-1 Ronald Zwager, 2-1 Wesley Goud, 3-1 Marcel Zwager, 4-1 Wesley Goud, 5-1 Dennie le Comte) DFS-Klundert 0-0

Derde klasse B: Tholense Boys-MZC’11 1-2 (0-1 Martijn van Grunsven, 0-2 Thomas Vos)

Vierde klasse B: Brouwershaven-SPS 1-2 (1-0 Patrick Berrevoets) SKNWK-WIK’57 5-0 (1-0 Wilco de Valk, 2-0 e.d., 3-0 Wilco de Valk, 4-0 Stefan Vermeer, 5-0 Alex Andeweg) Halsteren-ZSC’62 3-1 (1-1 Arjan Smalheer)

ZONDAG Vijfde klasse B: Moerstraten-DZC’09 6-0 Volharding-Renesse 2-2 (0-1 Vincent Goedegebuure, 2-2 Wilco Jochem)

Meer nieuws