Delta Sport zet goede teamprestatie neer

Na een terechte nederlaag tegen koploper Oliveo en een enigszins onnodig verlies tegen SOS Kwieksport, behaalde Delta Sport zondag keurig revanche op zichzelf door de nummer drie van de ranglijst, zij het nipt, klop te geven. Tegen Savosa werd het zondagmiddag 24-25 (12-13) voor de handballers uit Zierikzee. De overwinning in Barendrecht kreeg nog meer kleur vanwege het ontbreken van Jordi Loo, de beste handballer binnen de selectie van trainer Rob de Vos, die zichzelf na afloop omschreef als een tevreden coach. ,,We hebben een hele goede teamprestatie neergezet. Aanvallend was er beweging en het overnemen van het positiespel was tot ver in de wedstrijd heel afdoende." In de eerste helft van het treffen met Savosa eiste Guido de Graaf in de eerste helft de hoofdrol voor zich op. De Zierikzeese schutter trof zevenmaal doel, veelal na uitgespeelde aanvallen. Ondanks dat De Graaf op dreef was, keek zijn ploeg in de openingsfase steeds tegen een kleine achterstand aan. Na 10-10 was het Delta Sport dat steeds op een kleine voorsprong kwam. Groter was de marge toen er nog maar acht minuten gespeeld hoefde te worden: 16-20. Savosa krabbelde nog wel goed terug maar Delta Sport bleef, in tegenstelling tot vorige week tegen SOS Kwieksport, scoren en dus kwam de zege niet in gevaar. De Vos: ,,Heel netjes en een teamprestatie die ik niet had verwacht. De afgelopen week heb ik veel op de verdediging gehamerd want daar was ik niet tevreden over. Nu was het een stuk agressiever. Als je een goede verdediging hebt, groeit je keeper ook". Naast de keurige en verdiende zege had Delta Sport nog meer reden tot juichen want na de kampioenswedstrijd tegen GHV (eind maart) maakte Guust Sluijs zijn rentree na een knie-operatie. Toevalligerwijs deed de linkshandige handballer dat in dezelfde hal toen hij debuteerde in het shirt van de Zierikzeese ploeg. Wanneer dat was, wist hij niet meer maar Sluijs vrolijkte zijn rentree wel op met twee doelpunten. Scores Delta Sport: Guido de Graaf 9, Kenneth Mellaart 6, Ruben Bos 4, Guust 2, Koen de Bruijn, Tijs de Vos, Jimmy Niemans, Jerry Aertsen 1.