Bijna niemand bij MZC'11 haalt zijn niveau

De revanche op DHV kwam uit op een dood spoor, maar toch houdt MZC'11 haar kansen op het veroveren van de tweede periode meer dan levend.

De 0-2-nederlaag tegen de ploeg uit Zevenbergschenhoek, die MZC'11 op de openingsdag van de competitie in de derde klasse als nieuwe vereniging een onzalig debuut (7-2-verlies) bezorgde, had de thuisploeg zaterdagmiddag op sportpark Den Hogen Blok enkel en alleen aan zichzelf te wijten. Dat DHV geen makkelijke tegenstander is, was bekend. Gezien de resultaten van MZC'11 van de voorbije weken - louter zeges met mooie scores en weinig tegentreffers - mocht wel wat van het team van trainer Adriaan van Nieuwenhuijse verwacht worden. Bovendien stak DHV niet een grootste vorm, getuige de meeste recente nederlaag tegen Kapelle (3-2), niet bepaald een hoogvlieger in derde klasse B. Al deze 'ingrediënten' pasten precies in het eerste kwart van de wedstrijd. MZC'11 borduurde voort op de afgelopen periode en DHV had het verlies tegen Kapelle nog niet helemaal verwerkt. Sterker, MZC'11 startte furieus met een bal op de lat, een halve kans en een goede mogelijkheid voor Martijn van Grunsven, de topscorer van de Zierikzeese formatie. Bijvoorbeeld Lars Holm zag het voor zijn ogen gebeuren. ,,We begonnen heel sterk en in de eerste twintig minuten waren we de betere ploeg." Nieuwenhuijse beaamde de zienswijze van zijn speler, maar na het eerste kwart had de Kruininger coach weinig goede woorden voor zijn team meer over. Dat kon ook niet want het goede niveau uit de beginfase en de afgelopen wedstrijden was in geen velden of wegen meer te bekennen. ,,Over de hele ploeg was het gewoon matig. Misschien was het een beetje spanning omdat het nu moest gebeuren. Ik zou het anders ook niet weten. Het was gewoon niet goed, ze waren er niet goed bij en niet fanatiek genoeg. Dat geldt van voor tot achter. Freek Torensma en Barry Hage haalden een voldoende, de rest was matig", aldus Nieuwenhuijse. Holm bevestigde dat op zijn beurt. ,,We raakten ons niveau kwijt en dat is heel raar. Heeft het met vertrouwen te maken omdat de bal er niet in ging? We hebben deze week goed getraind en waren echt uit op revanche."   Gaandeweg de eerste helft kwam DHV wat beter in de wedstrijd en dat resulteerde na ruim een halfuur spelen in een 0-1-voorsprong. Na de pauze speelde DHV het slim: snel gaan liggen bij overtredingen en hier en daar wat tijd rekken. Holm: ,,In de tweede helft hebben we ook weinig tijd gehad om te voetballen. Het spel lag veel stil. Andersom had ik dat ook gedaan. Maar het is zo irritant als je wil voetballen en het kan niet". Als iemand de score naar een gelijkspel had kunnen tillen, was het Thomas Vos. Aan het begin en het einde van de tweede helft had Vos zijn vizier niet scherp genoeg, gelijk aan het al benoemde spelpeil van zijn meeste ploeggenoten. Met een punt erbij had MZC'11 in de strijd om de tweede periodetitel vrijwel zeker geen 'last' meer van DHV, dat de thuisploeg derhalve nu haar eerste thuisnederlaag van het seizoen 2011/2012 toediende, gehad. Nu moet ze volgende week in de laatste wedstrijd voor de winterstop flink aan de bak om in de tweede periode de regie te houden. Opponent is Tholense Boys, die op Den Hogen Blok op verlies werd getrakteerd. Nieuwenhuijse: ,,Toen hebben we goed gespeeld. Tholense Boys zal we gebrand zijn op een goed resultaat. Maar ja, dat dacht ik van ons vandaag ook. Je ziet hoe het kan lopen."