Twee extra duikwrakken voor de Grevelingen

Algemeen

De Grevelingen krijgt twee extra duikwrakken na het succes van Le Serpent.

Deze zomer hebben Rijkswaterstaat Zeeland, Provincie Zeeland, Gemeente Schouwen-Duiveland, de Nederlandse Onderwatersport Bond, Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen en Dive-Inn de Kabbelaar het betonnen schip 'Le Serpent' (www.leserpent.nl) in het Grevelingenmeer laten afzinken. Een uniek project, aangezien het in Nederland nog niet eerder is voorgekomen dat een schip van dit formaat voor de duiksport is afgezonken. Le Serpent wordt dan ook gezien als een nieuwe impuls voor het toerisme in Zeeland en Zuid-Holland en de duiksport in het bijzonder. Daarnaast draagt het schip als natuurlijk rif bij aan het bevorderen van de onderwaternatuur.

[banner]

De ervaren sportduikers zijn erg enthousiast over Le Serpent. Gezien de diepte waarop het schip is gelegen, mist de beginnende sportduiker echter een geschikt duikwrak in het Grevelingenmeer. Om die reden heeft het projectteam besloten om - binnen de kaders van de oorspronkelijke projectdoelstelling en de beschikbare financiën - naar mogelijkheden te zoeken om alsnog een duikwrak voor beginnende sportduikers te realiseren.

De afgelopen maanden is de projectgroep druk op zoek geweest naar een tweede duikwrak. Deze zoektocht heeft echter niet één, maar twee nieuwe duikwrakken opgeleverd. Het betreft hier twee stalen scheepscasco’s waarvan de ene 14 en de andere 9 meter lang is. Beide casco’s zijn inmiddels geheel gereed gemaakt en zullen binnenkort worden afgezonken.Ook beginnende sportduikers kunnen zich dus gaan opmaken voor een wrakduik in het Grevelingenmeer. Het thuisfront zal hier bovendien van kunnen meegenieten: via webcams zullen beelden van één van de kleine wrakken te zien zijn. Zeeland, de Dutch Divers' Delta, is binnenkort dus nog twee duikwrakken rijker.

 

Meer nieuws