Timmerclub Malta kan verder en zoekt vrijwilligers

Algemeen

In de wijk Malta te Zierikzee zijn er diverse initiatieven die de leefbaarheid in de wijk ten goede komt.

 Zo zijn er de Meester Breetvelt speeltuin, de buurtvereniging ”de Maltezers” de werkgroep”Thuis in Malta” en de Kinder timmerclub.

De Kinder timmerclub is een activiteit die vanuit het voormalig aanbod van sociaal cultureel werk “de Lichtboei” is voortgekomen. Deze activiteit is per 1 januari 2012 een van de kinderactiviteiten van het Welzijnshuis.

[banner]

Voordat er een doorstart gemaakt kan worden moesten er eerst nog een aantal belangrijke zaken geregeld worden.  Om deze kinderactiviteit te verbinden met bestaande initiatieven in de wijk is er contact gezocht met het beheer van het MFC en “Thuis in Malta”, een samenwerkingsproject tussen: Zeeuwland, het Welzijnshuis en Eilandzorg. Doel hiervan is om meer betrokkenheid en samenhang te krijgen bij de wijkactiviteiten. “Thuis in Malta”, maakt onderdeel uit van het project “Hart van Leefbaarheid”.

 

Door sponsorbijdragen en support van de betrokken organisaties, Het Welzijnshuis, MFC en Thuis in Malta, kan de Kinder timmerclub blijven bestaan en doorgaan.

De begeleiding van de Kinder-timmerclub is, al vele jaren, in vertrouwde handen van vrijwilliger Leen Verloo.  Verloo en eventuele andere vrijwilligers kunnen rekenen op ondersteuning door sociaal cultureel werkers van het  jeugd en jongerenwerk van het Welzijnshuis. Verder leeft de gedachte om naast de wekelijkse timmerclub bijeenkomsten 1 x per jaar een activiteit, die de wijk en de timmerclub ten goede komt, te organiseren.

 

Om de continuïteit van de activiteit verder te borgen is het noodzakelijk dat er 1 a 2 vrijwilligers bij komen, dit om de huidige vrijwilliger te ondersteunen en bij afwezigheid te vervangen. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor opgeven bij het Welzijnshuis.

info@hetwelzijnshuis.nl , tel: 0111-453444

 

Meer nieuws