Veroordeling voor geweld in Renesse

Algemeen

De rechtbank in Middelburg heeft vandaag een 23-jarige inwoner van Nieuwegein voor uitgaansgeweld in Renesse veroordeeld tot vijftien maanden gevangenisstraf.

 Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 1245 euro betalen. De man kreeg het deze zomer in de vroege ochtend van 23 juli in Renesse aan de stok met een groep dertigers. De Utrechter haalde met zijn vuist naar een van deze jongens dermate hard uit dat die zijn neus brak en diverse botbreuken aan kaak en jeukbeen opliep. Ook waren zijn tanden afgebroken.

[banner]

De schermutselingen hadden eerder plaats gehad in het café, waarbij beide partijen zich agressief gedroegen. De een zou op de voet van de ander hebben gestaan. Aan de bedreigende situatie werd een eind gemaakt door de portier, die de kemphanen buiten zette. Daar kwam het opnieuw tot een confrontatie, met alle gevolgen van dien. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden voor poging doodslag twee jaar gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. In de visie van de officier van justitie zou verdachte ook hebben geschopt, terwijl het slachtoffer op de grond lag. Zo ver ging de rechtbank niet. Voor de poging doodslag werd de dader vrijgesproken. Wel stond de zware mishandeling vast.

Meer nieuws