Banengroei in diverse sectoren

Algemeen

Met een groei van 400 banen komt het totaal aantal banen in Zeeland, na twee jaar van banenverlies, weer uit op het niveau van 2009 (circa 173.000).

De groei komt met name voor rekening van de zorg, het onderwijs, de zakelijke diensten, de landbouw en de industrie. In de bouw en de logistiek kwam de daling van het aantal banen tot stilstand. De financiële en overige diensten, de handel en de horeca hebben het meeste te kampen met een verlies van banen. Ook bij de overheden in Zeeland neemt het aantal banen af.

[banner]

Dit blijkt uit het Ribiz-onderzoek van de provincie, gemeenten en de Kamer van Koophandel onder 19.000 bedrijven. Met deze meting zijn de effecten van de economische crisis in Zeeland nog duidelijk zichtbaar. De cijfers zijn verzameld in de periode mei / juni 2011. Vergelijkbare landelijke cijfers zijn nog niet bekend, die worden begin 2012 verwacht. Voor de regio West-Brabant zijn inmiddels wel de vergelijkbare cijfers beschikbaar. Daar is dit jaar ook sprake van een bescheiden groei van het aantal banen. In West-Brabant is de groei het grootst in de detailhandel, gevolgd door de zorgsector en vervoer- en opslag. De sterkste daling van het aantal banen doet zich voor in de overige zakelijke dienstverlening en de bouw.

Meer nieuws