Vrijdag Dag van de Dialoog

Algemeen

Vrijdag 11 november is de dag van Schouwen-Duiveland in dialoog.

Tijdens deze dag gaan 150 Schouwen-Duivelanders met elkaar in gesprek over het thema “Erbij horen.” In 10 dorpskernen verspreid over het eiland staan 20 dialoogtafels. Om 9 uur vindt het startsein voor de dag plaats in Streek- en landbouw museum Goemanszorg, Molenweg 3, Dreischor.  Antoine de Ceuster, directeur van Zeeuwland en lid van de stuurgroep Hart van leefbaarheid, verricht de officiële opening.

[banner]

Schouwen-Duiveland in Dialoog is een maatschappelijk initiatief waarbij, door middel van een bijzondere gespreksvorm: de dialoog, mensen op Schouwen-Duiveland in aanraking komen met zeer uiteenlopende ervaringen, visies en standpunten van anderen. Door de vaak zeer verschillende achtergronden van de deelnemers zorgt de Dag van de Dialoog voor bijzondere ontmoetingen en inspirerende gesprekken die een bijdrage leveren aan meer onderling begrip en sociale samenhang in een gemeente.

Verspreid over het eiland nemen mensen deel aan een dialoogtafel van 6 à 8 personen. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt gepraat over het thema 'Erbij horen'. Getrainde gespreksleiders stimuleren met een eenvoudige dialoogmethodiek en gespreksregels een gelijkwaardig gesprek. In vier stappen - kennismaken, ervaringen delen, dromen, doen – wisselen de deelnemers hun verhalen, wensen en dromen uit. In de laatste stap – doen – zet iedereen een stap om de eigen droom dichterbij te brengen. In Ellemeet gaan ‘nieuwe’ en ‘oude’ bewoners in gesprek, in Noordgouwe zitten ondernemersvrouwen aan tafel en in Zierikzee kunstenaars en ondernemers.

Allévo, Brahma Kumaris Spirituele Academie, Buro Odinot, Casa Sevilla in Zierikzee, dorpshuizen/dorpsraden in Dreischor, Ellemeet, Zonnemaire en Kerkwerve, Gemeente Schouwen-Duiveland, Goemanszorg in Dreischor, Kip-Communicatie, Octocare in Ouwerkerk, Ooijenintermediair, Rabobank Oosterschelde, Rode Kamer in Zierikzee, R.O.O. Tom Hage, Stichting Made in Zeeland, Tekstbureau Taal en Zo, Vialingua, Stichting Vluchtelingenwerk, Het Welzijnshuis, Stichting Zeeuwse Wereldvrouwen, Witlox Mediation, Zeeuwland, Zeeuwse Stromen.

 

Schouwen-Duiveland is de eerste Zeeuwse gemeente die deelneemt aan het landelijke initiatief van Nederland in dialoog. Schouwen-Duiveland in dialoog is een gezamenlijk initiatief van Ooijenintermediair en de partners van Hart van Leefbaarheid: woningcorporatie Zeeuwland, gemeente Schouwen-Duiveland, het Welzijnshuis, Allévo en de Stichting Dorps- en Gemeenschapshuizen.

 

Meer nieuws