Volleyballers Forza: business as usual (update)

Met heel veel overmacht heeft het eerste mannenteam van volleybalvereniging Forza haar zesde zege in de eerste klasse B geboekt. In sporthal Onderdak werd Voko met 4-0 zoekgespeeld: 25-11 25-11 25-11 25-12. ,,Het was een wedstrijd van éérichtingsverkeer",, sprak Forza-coach Hennie van Liere na afloop. ,,De pass-aanval en de verdediging waren goed verzorgd. Met name libero Bart Ketting speelde sterk." Met deze zege blijft Forza leiden in de eerste klasse B: het team stond nog geen set af.

[banner]

Het eerste vrouwenteam van Forza begint de smaak langzamerhand te pakken te krijgen. Na de mannenwedstrijd boekten de volleybalsters hun derde zege op rij. Dat ging in een vijfsetter ten koste van City Bril Krimpen. Forza moest wel het uiterste geven want de eerste twee bedrijven gingen verloren met 23-25 en 19-25. In de derde set kon Forza beter weerstand bieden. Met een goede pass en aanval werd de die set met 25-19 gewonnen. In de vierde set was de tegenstander gebroken en met een goede serviceserie van Marije van de Sande werd het 12-0. Door een goed blok en aanval en een tweede goede service serie werd deze set met 25-10 gewonnen. In de vijfde set kwam City Bril Krimpen sterk terug met een goede middenaanval, maar de eilandelijke volleybalsters waren mentaal sterk genoeg om de beslissende set met 15-11 te pakken.