Presentatie klimaatprojecten Schouwen-Duiveland

Algemeen

In het kader van het project Climate Proof Areas worden op woensdag 2 november 2011, van 13.30 tot 16.00 uur in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk de resultaten van een aantal klimaatadaptatie-projecten op Schouwen-Duiveland gepresenteerd.

 Daarnaast wisselen experts en regionale belanghebbenden van gedachten over hoe de regio zich kan aanpassen aan het veranderende klimaat. Sprekers zijn wethouder Ad Verseput, professor Pier Vellinga en de projectleiders van de verschillende proefprojecten.

[banner]

Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom op deze slotbijeenkomst van Climate Proof Areas pilot Schouwen-Duiveland. Het programma van de slotbijeenkomst leest u in bijgaande uitnodiging. Gedeputeerde Sjoerd Heijning is verhinderd en wordt vervangen door gedeputeerde Kees van Beveren.

 

Doel van dit Europese project is dat landen rondom de Noordzee ervaringen en kennis delen om zo de toekomstige problemen als gevolg van het veranderende klimaat aan te kunnen. Het eiland Schouwen-Duiveland is een van de proefgebieden waar met verschillende projecten naar oplossingen is gezocht. Het havenplateau Bruinisse, zoetwatervoorziening voor de landbouw, Plompetoren, meerlaagse veiligheid en buitendijkse projecten zijn voorbeelden van lokale projecten.

Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, gemeente Schouwen-Duiveland, VROM en Deltares werkten drie jaar lang samen met wetenschappers en beleidsmedewerkers uit Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België. Provincie Zeeland is trekker van dit Europees project.

Meer nieuws