'Tussen de Havens' in Kunstwandeling Zierikzee

Algemeen

Eén van de deelnemers aan de Kunstwandeling Zierikzee, die elke eerste zondag van de maand wordt gehouden, is de schilderclub 'Tussen de Havens' .

Die naam werd indertijd gekozen vanwege de locatie tussen de Nieuwe- en de Oude Haven in Zierikzee. De eerste jaren in de Visstraat en nu in de St. Domusstraat.

[banner]

'Tussen de Havens' bestaat volgend jaar dertig jaar. ,,Dit feit hopen we te vieren met een expositie in de grote kerk van Brouwershaven in de maand mei. Als club komen we elke maandagavond bij elkaar in de pittoreske Vismarkt. De schildergroep bestaat uit tien leden (maximum in verband met de ruimte) waarvan enkele leden nog van het eerste uur zijn”, laat de club weten. Er wordt geen les gegeven. Het uitgangspunt van de oprichters (onder andere Bert Zondag en Cocky Bruijnzeel) was een plek waar zelfstandig en op behoorlijk niveau geschilderd kon worden. Dat werd gevonden in pand in de Visstraat. ,,Nu, in de Vismarkt, zijn we druk bezig met de nieuwe expositie voor de Kunstwandeling van 6 november.” Het nieuwe thema is 'Zeeland'. Dat geeft beelden van onder andere strandpalen, een schitterende schelp, dromerige duinen, stil strand, Zeeuwse boerderij, Tureluur en nog veel meer moois. Belangstellenden zijn welkom tussen 12.00 en 17.00.

 

Meer nieuws