Titelhouder Van Oeveren/WIK weer onderuit

Van Oeveren/WIK, de ZieZaVo-kampioen van het seizoen 2010/2011, heeft op de jongste speeldag haar tweede nederlaag geleden in de nog jonge zaalvoetbalcompetitie van de huidige jaargang. In sporthal Onderdak was IJtama veel te sterk voor de ploeg van coach Piet van der Kasteele. De 8-2-overwinning voor speler/coach Robbie Wijnsteker was nog opmerkelijk omdat het team uit Oosterland zonder wisselspelers op snelheid en tactisch spel een demonstratie zaalvoetbal liet zien. Stella Boys kreeg geen enkele tegenstand van Jupilerboys en won in een kat-en-muisspelletje met 25-1. De spelers van Motorenboys kreeg een grote teleurstelling te verwerken. Halverwege de tweede helft stonden ze riant voor met 4-0 maar Verf en Wand zette een offensief in en kwam op 5-5 terug. In een wedstrijd die zeer sportief was maar door domme overtredingen regelmatig een tijdstraf werd opgelegd, was het toch Verf en Wand die in de laatste minuut de bal achter keeper Niels Verkaart van Motorenboys werkte en de volle winst van 6-5 op haar naam schreef. Stella Boys heeft nu de leiding in de eerste klasse door de winst van vier wedstrijden.

[banner]

In de tweede klasse was er volop strijd waarbijDe Strandlopers/Ginsterveld het meest opviel. Het team uit de Westhoek speelde met zes wisselspelers op de bank vrijuit tegen koploper Stella Boys 2. Op de 12-4 overwinning was niks af te dwingen en daarmee hebben ze zich bij de vier koplopers gevoegd. Door een beter doelsaldo staan ze aan de leiding samen met ASZ, Airpack en StellaBoys 2. ASZ pakte niet de kans om de koppositie veilig te stellen door een teleurstellende nederlaag tegen Garage Slager met 6-7. Het team van Kees Dorreman stond lange tijd voor met 4-2 maar Garage Slager kwam terug tot 6-6. Het leek op puntendeling maar in de laatste minuut was er toch de winnende goal voor Garage Slager. Ook was het spannend bij Via Adviseur tegen Airpack. Uiteindelijk kon Airpack de voorsprong vasthouden en won met 4-5. FC Kerkwerve/Oliegeultje speelde frank en vrij en won met 12-6 van The Lounge. De broers Erwin en Wilfred Nelissen zorgden nog wel voor fraaie goals maar kon de nederlaag niet verhinderen.