Onnodig balverlies Delta Sport leidt tot puntenverlies

Het debuut in de regioklasse van Delta Sport is uitgelopen op een ietwat geflatteerde doch terechte nederlaag: 23-30. Je kunt lang en breed praten over de eerste wedstrijd van het eerste mannenteam van de Zierikzeese handbalvereniging tegen het Vlaardingse HWC, zondagmiddag in sporthal Onderdak, maar het balverlies deed de thuisploeg de das om. Met name bij eigen aanvallen op het HWC-doel leverde Delta Sport de bak zomaar in. Het slordige en onnodige balverlies straft HWC vaak goed af. Eigenlijk mocht Delta Sport blij zijn dat het bij rust slechts 11-14 stond. Daarvoor mocht ze vooral sluitpost Jacco de Looff dankbaar zijn: de Zierikzeeënaar haalde er zeker vijf doelrijpe kansen uit. Het balverlies van zijn team kwam eigenlijk uit het niets nadat Delta Sport keurig was geopend: via 3-0 en 4-2 stond er met 6-3 weer een marge van drie op het bord. Daarna ging het dus mis - HWC scoorde zesmaal op rij - en bleef Delta Sport volharden in balverlies en hield ze haar hoofd er niet voldoende bij. Na rust hield HWC Delta Sport steeds op drie à vier treffers, maar leefde bij de thuisploeg nog wel het gevoel dat er meer in zat. Echter, toen het verschil ruim een kwartier voor tijd naar bijf werd getild, was het gedaan. In no-time liep HWC uit naar een marge van tien treffers: 20-30. De drie treffers van de thuisploeg, die daarna gemaakt werden, waren slechts een doekje voor het bloeden. Scores Delta Sport: Jordi Loo 7, Kenneth Mellaart 6, Tijs de Vos 3, Jerry Aertssen, Ruben Bos, Jimmy Niemans 2, Koen de Bruijn 1.