Na zeven duels boekt DFS eerste zege

Algemeen

DFS heeft haar eerste overwinning in de tweede klasse E te pakken. Tegen het eveneens zeer laaggeklaasserde Internos, dat tot aan de zevende speeldag net als DFS niet had gewonnen, werd het 2-1. Pas in blessuretijd scoorde Donadoni Warrenaar zaterdagmiddag de winnende goal. Door dit resultaat wisselt DFS stuivertje op de ranglijst met de verliezer van de degradatiewedstrijd op sportpark Van Zuijen: Internos is nu laatste, DFS één na laatste. In dezelfde afdeling kende de nieuwe trainer van Bruse Boys, Wim Nieuwland, een weinig bevredigend debuut. Tegen één van zijn oude clubs, Klundert, werd thuis verloren met 2-4. Buurman Duiveland produceerde in de uitbeurt tegen Yerseke eveneens vier goals en hield haar eigen doel schoon. In de vierde klasse B begint het er langzamerhand op te lijken dat SKNWK de voornaamste titelkandidaat is. Thuis tegen Halsteren werd 'gewoon' gewonnen - tevens goed voor de eerste periodetitel - en concurrent Kogelvangers morste voor de tweede week op rij punten waardoor de Nieuwerkerkers nu vier punten los staan. Is de bovenste plaats voor een Schouwse ploeg, de onderste drie zijn ook voor teams van Schouwen-Duiveland: ZSC'62 (tiende), Brouwershaven (elfde) en WIK'57 (twaafde). Ze verloren zaterdag allen, als was ZSC'62 dicht bij een punt. 

UITSLAGEN ZATERDAG Tweede klasse E: Bruse Boys-Klundert 2-4 (1-3 en 2-3 Tom Blomaard) Yerseke-Duiveland 0-4 (0-1 Dennie le Comte, 0-2 Wilmar van de Sande, 0-3 en 0-4 Wesley Goud)  DFS-Internos 2-1 (1-0 Pieter de Munnik, 2-1 Donadoni Warrenaar)

Derde klasse B: MZC’11-The Gunners 1-1 (1-0 Frank Kristelijn)

Vierde klasse B: SKNWK-Halsteren 2-0 (1-0 en 2-0 Robbert Padmos) Chrislandia-ZSC’62 5-4 (1-1 en 2-2 Jean-Paul van de Weele, 3-3 Robin Provoost, 3-4 Jean-Paul van de Weele) De Fendert-Brouwershaven 7-2 (Patrick Berrevoets, Pieter Kristelijn) WIK’57-SPS 0-6

ZONDAG Vijfde klasse B: Kwadendamme-DZC’09 5-1 (Karst van der Linde) Vosmeer-Renesse 4-1 (Vincent Goedegebuure)

Meer nieuws