104-jarige krijgt burgemeester op bezoek

Algemeen

Donderdag 20 oktober wordt de heer Ringelberg uit Zierikzee 104 jaar oud.

Burgemeester Rabelink feliciteert hem dezelfde dag op zijn huisadres om 11.00 uur. De heer Ringelberg werd in 1907 geboren in het dorpje Sirjansland. Het gezin had elf kinderen. De vader van de heer Ringelberg was schaapherder. Hij kan zich nog veel herinneren uit zijn jeugd. In 1911, de heer Ringelberg was toen nog geen vijf jaar oud, waaide de klokkentoren van de kerk. De klok werd toen aan een boom gehangen zodat deze toch kon luiden.

[banner]

Op zijn 15e werd de heer Ringelberg schippersknecht en hij is dat zijn hele leven gebleven. Hij zat op de binnenvaart en voer in Nederland, België en Duitsland. In de Tweede Wereldoorlog vorderden de Duisters het schip waarop de heer Ringelberg voer. Hij werd gedwongen om meubels van de Joden te gaan vervoeren naar Duitsland. Daarom is hij ondergedoken. In die periode heeft betrokkene nog suikerbieten en bloembollen moeten eten.

De jubilaris woont nog altijd zelfstandig aan het Havenpark in Zierikzee. Hoewel hij aangeeft dat zijn gezondheid wel minder wordt, kookt hij nog regelmatig zijn eigen potje. Ook heeft hij een computer. Daarnaast rijdt hij dagelijks een rondje op zijn scoot-mobiel. Vaak door het Kaaskenswater. Daar heeft hij vorig jaar een boom mogen planten ter ere van zijn hoge leeftijd. De heer Ringelberg heeft een zoon en een dochter en vijf kleinkinderen waaronder twee adoptiekleinkinderen uit Korea.

Meer nieuws