Op Dreef start inzamelactie voor Derde Wereld

Algemeen

Op de christelijke basisschool Op Dreef in Bruinisse gaan kinderen beginnen met de actie Schoenmaatjes.

Zij vullen schoenendozen met schoolspullen en cadeautjes voor kinderen in arme landen. Nadat alle kinderen op school hun schoenendoos hebben versierd, krijgen ze de doos mee naar huis, zodat ze deze in de herfstvakantie, samen met hun vader en moeder, kunnen vullen met allerlei leuke en nuttige spullen.

[banner]

Veel kinderen zoeken zelf tussen hun speelgoed naar spullen waar ze zelf altijd met plezier mee hebben gespeeld. Ze gunnen het andere kinderen ver weg dan ook om er net zo leuk mee te spelen. De ouders vullen de doos dan aan met de praktische zaken: een tandenborstel, tandpasta, zeep, een washandje, noem maar op. Zo’n doos is gauw gevuld.

Behalve de dozen versieren en vullen, wordt op school ook de bijbehorende film bekeken. Het is voor veel kinderen wel even schrikken om te zien hoe arm kinderen in andere landen het hebben!

Schoenmaatjes is een actie van de ontwikkelingsorganisatie Edukans waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in arme landen. De afgelopen jaren zijn 2 miljoen kinderen verrast met een prachtig cadeau.

 

Tot aan de kerstvakantie kunnen de schoenendozen worden gevuld. De dozen worden in het voorjaar uitgedeeld in landen als Oeganda, Malawi en Irak. Veel kinderen daar leven in moeilijke omstandigheden. Een schoenendoos is voor hen een cadeau om nooit te vergeten.

 

Edukans vindt dat ieder kind in de wereld recht heeft op onderwijs. Ze steunt daarom onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden, maar betrekt ook Nederlandse leerlingen bij ontwikkelingssamenwerking. Bijvoorbeeld met de actie Schoenmaatjes. Edukans is een kans op onderwijs voor alle kinderen.

Meer nieuws