Welzijnshuis krijgt drie 'combinatiefunctionarissen'

Algemeen

Burgemeester en wethouders hebben besloten deel te nemen aan de Impulsregeling brede scholen, sport en cultuur.

 Hiermee is een  mogelijkheid ontstaan om samen met scholen, naschoolse opvang en sportverenigingen kinderen en jongeren kansen te bieden om meer te bewegen, verschillende vaardigheden te ontwikkelen en sociaal vaardiger te worden. Vanuit de rijksoverheid is het idee omarmd dat interventie in het sportkader nodig is om jeugd aan het sporten te krijgen.

[banner]

Ze zet daarbij sterk in op de driehoek: gemeenten, scholen en sportverenigingen. Maar die nieuwe activiteiten moeten wel door een deskundige worden begeleid. De combinatiefunctionaris gaat dit doen. De Impulsregeling van het rijk steunt gemeenten in Nederland die een combinatiefunctionaris willen aanstellen. In totaal komt Schouwen-Duiveland in aanmerking voor bijna drie full-time combinatiefunctionarissen die in dienst zullen komen van Het Welzijnshuis. Hiervan komt 40% van de kosten voor rekening van het Rijk, 60% wordt door de gemeente opgebracht.

 

In het voorjaar  is door de gemeente onderzoek gedaan onder de scholen en (sport)verenigingen naar de toegevoegde waarde van de combinatiefunctie. Uit dit onderzoek bleek dat er onder de scholen en verenigingen veel draagvlak bestaat om aan dit initiatief deel te nemen. Ook Het Welzijnshuis is enthousiast om met de combinatiefunctionarissen aan de slag te gaan. De extra medewerkers komen in dienst van het Welzijnshuis, zij zullen bestaande en nieuwe activiteiten voor de jeugd kunnen uitvoeren. In samenspraak met alle betrokkenen wordt in de komende maanden een sportief programma ontwikkeld, dat aansluit op de gemeentelijke doelen op het gebied van sport en gezondheidsbevordering.

 

Meer nieuws