Waterschap aan de slag in Oosterland

Algemeen

Maandag 3 oktober start waterschap Scheldestromen met werkzaamheden aan de primaire waterloop aan de Oud Heiligeweg in Oosterland.

Bij hevige neerslag loopt het water daar niet snel genoeg weg. Bij hevige neerslag komt het water in deze watergang te hoog te staan. Zelfs zo hoog dat het water terug de riolering instroomt. Daarom verruimt het waterschap deze waterloop en zal een stuw worden geplaatst als peilscheiding. De gemeente Schouwen-Duiveland heeft inmiddels een terugslagklep op de riolering aangebracht. Deze scharnierende klep zorgt er voor dat er geen water meer vanuit de waterloop de riolering in kan stromen. Daarmee wordt lokale wateroverlast opgelost.

[banner]

De werkzaamheden vinden plaats vanaf 3 oktober. Naar verwachting zal het werk binnen drie weken afgerond zijn. Aannemersbedrijf Smits uit Baarland voert het werk uit. Mogelijk ondervinden omwonenden beperkte hinder vanwege het grondtransport dat uit het project voortkomt. De uit te voeren maatregelen volgen uit het stedelijk waterplan van de gemeente Schouwen-Duiveland, dat in samenwerking met het waterschap is opgesteld. In een stedelijk waterplan wordt aangegeven welke wateropgave een gemeente heeft, hierin hebben zowel de gemeente als het waterschap taken.

Meer nieuws