Kerkhove dwingt nummer 247 tot uiterste

Lesley Kerkhove was dichtbij een sensationele overwinning op de als tweede geplaatste Stephanie Vogt, die vorige week een Challenger in Alpen aan den Rijn won. Het was haar echter niet gegeven in de vroege woensdagavond ook echt te stunten. Tijdens haar partij in de eerste ronde van het Rotterdam Open maakte ze het Vogt zeer moeilijk en lastig maar verloor de Zierikzeese in drie sets: 6-7 (4-7) 6-4. Met name de eerste set, die tot een tiebreak leidde, waren er kansen voor de negentienjarige Kerkhove. Ze zette een 1-3-achterstand om in een 5-3-voorsprong, maar moest toch in de tiebreak haar meerdere erkennen in de nummer 247 van de wereld. Na een goed tweede bedrijf, raakte Kerkhove - ze staat 387e op de wereldranglijst - in de derde set steeds op achterstand. Bij 3-5 vocht ze zich terug tot 4-5, maar verder liet Vogt het niet komen.