Duiveland krijgt weer het deksel op de neus

Lang, heel lang, leek Barry Steenpoorte op weg de 'man of the match' te worden, maar een Dinteloordse goal, ver in blessuretijd, deed alle waarde van die eretitel teniet. De eerste van twee ontmoetingen met Dinteloord in het seizoen 2010/2011 eindigde op het Oostersportpark in 2-2. Na het laatste fluitsignaal gingen er wat West-Brabantse handen omhoog, maar dat was meer omdat er in de ultieme slotfase van het duel toch nog een punt 'gestolen' werd van de ploeg van trainer Henk Schouten. Want, eigenlijk kochten beide teams weinig voor dat ene punt. Dinteloord had er drie nodig om medekoploper te blijven en Duiveland was met drie punten op haar conto zo goed als zeker geweest van lijfsbehoud. Nu moet ze vrijdagavond in Oostkapelle (Steenpoorte (foto): ,,Dat is ook een zware") vol aan de bak om de laatste twee duels van dit seizoen enigszins met vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Aan Dinteloord was op Paasmaandag nauwelijks af te lezen dat ze tot dit weekeinde de koploper in de tweede klasse E was. Na de 0-1, al in de vierde minuut, leek Dinteloord het wel best te vinden en gebeurde er in de wedstrijd een halfuur lang niets verheffends. Pas in de 38e minuut rondde Steenpoorte een aanval van Duiveland over vier schijven keurig af. Het was niet geheel toevallig dat juist de spits de goals maakte. Steenpoorte maakte er vorige week tegen Serooskerke vier en was ook in de weken ervoor één van de beste en trefzekere Duiveland-voetballers. Vlak voor rust werd hij weer in stelling gebracht omdat de Dinteloord-linkshalf onder druk werd gezet en de bal naar zijn doelman wilde spelen. Steenpoorte sprintte de diepte in, bewaarde de rust en het overzicht en zorgde met een fantastische lob over de doelman voor hèt hoogtepunt van de middag. ,,Aan het einde van het seizoen gaat het eindelijk een beetje lopen. Dat is een beetje aan de late kant", gaf Steenpoorte aan dat het zowel bij hem als zijn team dit seizoen allemaal verre van hosanna is geweest. In de tweede helft leidde slechts het ietwat warrige optreden van de scheidsrechter tot wat andere, spaarzame 'hoogtepunten' tussen Duiveland en Dinteloord. Nogmaals, die ploeg deed de status van lijstaanvoerder nimmer recht aan en Duiveland bleef zonder haar vormgevers Leen IJzelenberg (vakantie) en Ronald Zwager (als invaller tien minuten voor tijd) eigenlijk eenvoudig overeind en controleerde min of meer de wedstrijd. Tot de vierde minuut in blessuretijd toen Dinteloord alsnog voor de 2-2 tekende en Duiveland met de gebakken peren achterliet. Steenpoorte: ,,Het is jammer dat we weer de boot in gaan op zo'n manier. We krijgen de kansen wel maar maken ze gewoon niet af. Dan is het zuur dat je zo de deksel op je neus krijgt. We hadden de wedstrijd onder controle maar we spelen het dan niet goed uit." De wedstrijd tegen Dinteloord was nogal exemplarisch voor het hele seizoen: goede (de fantastische goal van Steenpoorte en de combinatie waaruit het eerste doelpunt ontstond) en slechte (het toch weer weggeven van een zekere zege) momenten worden met elkaar afgewisseld. Steenpoorte vindt niet dat er grote verschillen tussen de twee voorgaande seizoen en deze voetbaljaargang. ,,Op de ene of andere manier loopt het niet zoals we willen. Als je daar de vinger op kan leggen... We kunnen gewoon meedraaien en iedere week zitten we in de buurt maar het gaat veel te veel met pieken en dalen." Drie dagen heeft Duiveland de tijd van het tikje tegen Dinteloord te herstellen. Vrijdag wacht in Oostkapelle de gelijknamige tegenstander dat nog kan ontsnappen aan rechtstreekse degradatie. Daar hoeft Duiveland niet voor te vrezen, maar een plaatsje bij de nacompetitie om lijfsbehoud zit er nog steeds in. En dat zou in schril contrast staan met de voorgaande twee jaren waarin Duiveland ook nacompetitie speelde. Dat was echter tweemaal om promotie te bewerkstelligen.