Kampioen Delta Sport verliest slotduel

Een overdonderend begin van Olympia'89 hebben de handballers van Delta Sport niet meer recht kunnen trekken: 30-28 (20-15). Pas na zo'n twintig minuten was het eerste mannenteam van de Zierikzeese vereniging ontwaakt uit de 'kampioensroes' en had er zelfs meer in gezeten voor de ploeg van coach Rob de Vos. ,,De eerste twintig minuten waren een ramp", doelde de Middelburgse trainer op een 17-7-achterstand. Hierna werkte Delta Sport onder leiding van doelman Jacco de Looff en speler Kenneth Mellaart - hij stond op de plaats van Merijn de Vos die vanwege een opspelende knie na rust niet meer in actie kwam - langzaam maar zeker de grote achterstand weg. ,,Bij ons was geen enkele agressie en Olympia'89 was er wel op gebrand. Ze gingen er vol voor. Gelukkig konden we ons toch herstellen. Over de laatste veertig minuten ben ik wel tevreden. Het is te verklaren, maar niet goed te praten want we wisten wat ons te wachten stond. In de tweede helft kwam Olympia'89 er niet aan te pas, maar misten we drie à vier break outs en een paar reële kansen. Maar goed, we zijn kampioen", besluit De Vos lachend, die zijn ploeg derhalve voor de tweede keer dit seizoen zag verliezen van de Osse formatie. Het waren de enige twee nederlagen van Delta Sport in twintig wedstrijden.   Scores Delta Sport: Kenneth Mellaart 8, Guido de Graaf 7, Guust Sluijs 5, Jordi Loo 4, Merijn de Vos 3, Pieter Boot 1.