DFS deelt flinke tik uit aan rechtstreekse concurrent

Algemeen

In de race om het kampioenschap van de derde klasse A heeft DFS Yerseke een behoorlijk tik gegeven. In een rechtstreekse confrontatie op sportpark Van Zuijen versloeg DFS de Zuid-Bevelandse formatie met 2-0. In Yerseke was de ploeg van trainer Edwin Kriens ook al beter: toen werd het 2-4. Door de overwinning heeft DFS een voorsprong van vier punten op Yerseke. Beide ploegen moeten nog vijf duels spelen. DFS ontmoet nog SKNWK, Nieuwland, Veere, Kapelle en De Meeuwen. Yerseke treft de volgende vijf: SKNWK, Domburg, De Meeuwen, Veere en Spui. De wedstrijd zelf viel Kriens wat tegen. ,,Dat had misschien ook met de spanning te maken. Het kabbelde een beetje voort en er was weinig voetbal", sprak hij voor de microfoon van Radio Schouwen-Duiveland. ,,In de rust heb ik gezegd: 'gooi het juk van je af en ga voetballen'. Op basis van de tweede helft was de zege verdiend. De grootste winst", zo vergeleek Kriens zaterdag dit met vorig seizoen, ,,is dat we mentaal sterker zijn geworden, dat de acceptatie naar elkaar beter is geworden en dat we minder blessures hebben." In dezelfde afdeling als DFS heeft SKNWK aan de onderkant goede zaken gedaan. Door een prima 5-1-zege op Kapelle deed de Nieuwerkerkse ploeg afstand van de laatste plaats en staat nu tiende. Deze stek geeft na de competitie recht op het spelen van promotie/degradatieduels. Wat stapjes hoger moet Bruse Boys (1C) ook serieus rekening houden met het spelen van dat soort wedstrijden. Na de uitslagen van zaterdag 19 maart vindt Bruse Boys zich terug op de twaalfde plaats. Omdat ze in poule van veertien zitten komen ze nu in aanmerking voor het afwerken van promotie/degradatieduels. Tussen de klassen van Bruse Boys en SKNWK zit, ook geografisch gezien, Duiveland. Vanwege het verlies tegen Zwaluwe wordt de situatie in Oosterland niet bepaald beter en moeten er de komende weken flink wat punten gehaald worden om de elfde en twaalfde plaats te ontlopen.

UITSLAGEN ZATERDAG Eerste klasse C: De Zwerver-Bruse Boys 1-0

Tweede klasse E: Duiveland-Zwaluwe 1-2 (1-0 Barry Steenpoorte)

Derde klasse A: SKNWK-Kapelle 5-1 (1-0 en 2-0 Wilco de Valk, 3-1 Martin Kiesenberg, 4-1 Martijn Backx, 5-1 Steven Vermeer) DFS-Yerseke 2-0 (1-0 Anco van der Linde, 2-0 Pieter de Munnik (foto)

Vierde klasse A: ZSC’62-Bevelanders 0-1

Vierde klasse B: Zierikzee-DVO’60 6-1 (1-0 Martijn van Grunsven, 2-0 Frank van der Helm, 3-0 Martijn van Grunsven, 4-0 Werner Boot, 5-1 Frank van der Helm, 6-1 Lars Holm) SPS-Mevo 9-0 Kogelvangers-Brouwershaven 2-0 Halsteren-WIK’57 7-0

ZONDAG Vijfde klasse B: Renesse-Lepelstraatse Boys 0-3 Kaaise Boys-DZC'09 3-1

[banner]

 

Meer nieuws