Van Oeveren: ,,Bank bepaalt de sterkte van je selectie"

Voor de derde keer op rij is een beter Bruse Boys niet beloond voor haar voetbaltechnische kwaliteiten. In de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal komt het óók aan op inzet, een tikkeltje geluk en de spelers op de bank. Eigenlijk was er in de thuiswedstrijd van Bruse Boys tegen GPC weinig aan de hand. Na een openingfase waarin de tegenstander uit Vlissingen, de nummer vijf van de competitie, iets beter begon maar er voor de rest weinig gebeurde, nam de thuisploeg in de 25e minuut de leiding. Marco Ketting (foto) zette zijn ploeg op voorsprong. Voor het strafschopgebied van GPC had de middenvelder de bal, speelde zichzelf vrij, ging goed door en sloeg bijna uit stand toe. GPC-keeper Max Leijer stond erbij en keek ernaar: 1-0. GPC stelde er weinig tegenover, was nauwelijks gevaarlijk voor de goal van Rick Postema en zag Bruse Boys de Zeeuwse wedstrijd controleren. Ook na de pauze was dat het geval, zeker toen de thuisploeg in een nat en winderig Bruinisse en bijgevolg heel zwaar veld de marge verdubbelde. Bij de zijlijn mocht Thomas Groeneveld een vrije trap nemen. De middenvelder zag de bal op het hoofd van spits Tom Blommaard komen die hard en zuiver achter Meijer kopte: 2-0. Met nog 25 minuten te spelen is een marge van twee goals nog niet helemaal  gerustgevend, zeker niet gezien het recente verleden waarin Bruse Boys bij haar vorige thuiswedstrijd tegen Zaamslag met 2-0 leidde en uiteindelijk met 2-4 verloor. De ploeg van coach Ronald van Oeveren kreeg in die 25 minuten nog volop kansen om het duel met GPC definitief in het slot te gooien. Echter, goede mogelijkheden waren aan Blommaard en Gerard Vogel niet besteed. ,,Het niet benutten van die kansen", zo stelde de Roosendaalse trainer, ,,is het enige wat ik de ploeg kan verwijten. We hadden de wedstrijd moeten uitspelen. Schiet je die bal er niet in, geef je de tegenstander een beetje hoop. En bij een tegentreffer zoeken ze nog meer de aanval want GPC had toch niets te verliezen." Zo geschiedde ook net voor en net na de negentigste minuut. Via de rug van een Bruse verdediger was Postema ongelukkig en kansloos bij de 1-2 en de gelijkmaker had veel weg van de kopbal van Blommaard. De tweede treffer van GPC kwam hard aan bij Bruse Boys en voelde heel pijnlijk aan. Van Oeveren, doelend op de 3-2 tegen VVGZ en de 2-4 tegen Zaamslag, waartegen in de slotfase punten werden verspeeld. ,,Het is de laatste weken wel heel zuur dat je net niet aan de goede kant van de score staat. We hebben nu wel een punt gepakt maar drie waren meer dan welkom geweest." En nogmaals: ,,Als je 2-0 voor staat, moet je het uitspelen". Van Oeveren kon aanvoeren dat Mats Willemse er niet was, maar ook zonder hem speelde Bruse Boys voetbaltechnisch een goede wedstrijd. Het veld was evenmin best. ,,Bepaalde jongens zaten er doorheen." Het meest bepalend was de bank van Bruse Boys. Spelers met iets extra's hadden Bruse Boys alsnog aan drie punten kunnen helpen, maar de voetballers uit Bruinisse hebben geen goede bank. ,,Tegenstanders komen vaak met vier à vijf reservespelers en een reservekeeper. De bank bepaalt de sterkte van je selectie."