Grote uitslag Delta Sport na kleine dip

Voor het meest vermakelijke moment van de wedstrijd zorgde Delta Sport-doelman Thim Zevenbergen. Aan het begin van de tweede helft kreeg hij een bal van een Avanti-handballer vol tegen zijn hoofd. Zulke ballen kunnen hard aan komen, maar na een kleine verzorging deed Zevenbergen alsof er niets was gebeurd en schreeuwde keihard door sporthal Onderdak: 'Come on'. De weer talrijk opgekomen toeschouwers en zijn ploeggenoten konden er wel om lachen. Na zestig minuten hadden ze weer reden voor vreugde omdat de thuisploeg met 36-28 in sporthal had gewonnen van de rode lantaarndrager uit de eerste klasse.  Niet eerder dit seizoen was het eerste mannenteam van de Zierikzeese handbalclub zo productief. De (doel)punten ten spijt, trainer Rob de Vos was niet tevreden. ,,Eigenlijk  niet zo, nee. ,,We startten goed, daarna speelden we heel slecht en toen liepen we weer uit. Het was niet consequent genoeg. Van te voren hebben we gehamerd en getimmerd op meer positiespel en bij een aantal ging het gelukkig wat beter." Toch wilde de Middelburgse coach niet al te veel de nadruk leggen op dingen die niet goed liepen. ,,Er waren ook goede momenten en we komen van een flinke dip", doelde De Vos op de vele blessures en wedstrijden die met matig spel toch werden gewonnen. En refererend aan de tegenstander van zondagmiddag, Avanti. ,,Het is lastig om je daarvoor te concentreren." Dat bleek ook wel na de openingsfase die voor Delta Sport bijzonder eenvoudig verliep. Uit de eerste vijf aanvallen scoorde Delta Sport even zoveel terwijl Avanti er slechts een goal tegenover stelde. Het ging eigenlijk te makkelijk. Gemakzucht sloop in de ploeg, er werd ineens slecht geschoten en Avanti kon van 8-5 achter zomaar naar een 8-9-voorsprong gaan. De Vos greep in en herschikte zijn team door Guust Sluijs en Bob van Lint in te brengen voor Pieter Boot en Ruben Bos. Zo snel als Avanti haar achterstand weg had gewerkt, zo rap produceerde Delta Sport vijf goals op rij. Ergens in de tweede helft kwam Avanti nog tot vier treffers achterstand, maar door onder meer drie doelpunten van Boot in de slotfase werd de marge verdubbeld en bewerkstelligde Delta Sport een recordscore in het seizoen 2010/2011. Met de twee punten tegen Avanti behoudt Delta Sport de leiding in de eerste klasse. De stand geeft nog een vertekend beeld want Olympia'89, dat één verliespunt minder heeft dan Delta Sport, heeft nog drie duels tegoed. Gezien de vorm en het gemak waarmee de ploeg uit Oss tegenstanders haar wil oplegt, is het onwaarschijnlijk dat Olympia'89 vooralsnog punten laat liggen en derhalve virtueel leider is in de klasse waar Delta Sport zo graag uit wil. Scores Delta Sport: Jimmy Niemans (foto) 9, Jordi Loo 7, Guido de Graaf 6, Kenneth Mellaart 4, Guust Sluijs, Pieter Boot 3, Martijn Giltay 2, Bob van Lint, Ruben Bos 1.    (foto Bert de Vos)