Delta Sport legt basis zege in eerste helft

Na de afranseling tegen titelfavoriet Olympia'89 is Delta Sport gewoon verder gegaan met wat ze in de negen voorgaande wedstrijden en vaak op overtuigende wijze deed: winnen.  In sporthal Onderdak overtuigden de handballers uit Zierikzee slechts een helft in de uiteindelijk met 22-20 gewonnen wedstrijd van Groene Ster. Voor een weer hondstrouw publiek - ook na de afstraffing tegen de Osse opponent van drie weken geleden waren er ruim twee tribunes bezet - startte de thuisploeg wat weifelend. Eenmaal bij de les was er geen houden aan voor de Zevenbergse tegenstander. Met name Jimmy Niemans (foto) mikte enkele keren feilloos raak en scoorde zelfs in een fase driemaal achter elkaar waarmee de handballer Delta Sport naar een zeer comfortabele 13-5-voorsprong bracht. Delta Sport-trainer Rob de Vos kon er op dat moment met volle teugen van genieten. ,,De doelpunten van Jimmy waren optimaal teamwork." Bij deze stand kregen de niet geheel fitte Bob van Lint en Pieter Boot even een adempauze en moest de Middelburgse coach twee jeugdspelers (Ruben Bos en Jorben Sprong) inbrengen. Met Joris Giltay al in het veld kwam het aantal jeugdige spelers op drie. Het was een overmoedige maar noodgedwongen zet van de Vos. ,,Overmoedig ja", beaamde De Vos met een lach. Ook al was de stand florissant, drie jonge spelers op een basis van zeven zorgde voor onbalans in het team. Ondanks het zwakke optreden van Groene Ster in de hele wedstrijd, profiteerden de West-Brabanders toch en trokken de ruststand naar een wat draaglijker 13-8. Hiermee was er voor Delta Sport nog weinig aan de hand. En iedereen was er van overtuigd dat de ploeg na rust er wel even een paar in zou gooien om Groene Ster de definitieve knock out te geven. Echter, bij 13-11 vond Delta Sport pas weer het net. Groene Ster kwam mede goed terug door een zwak optreden van Delta Sport-goalie Thim Zevenbergen die de plaats van Jacco de Looff in de tweede helft had ingenomen. De Looff nam zijn plek al weer snel en ondertussen kwam Groene Ster langzamerhand dichterbij. Nogmaals, aan de klasse van de Zevenbergers lag dat niet. De 'schuld' mocht Delta Sport bij zichzelf zoeken dat ze Groene Ster lang, heel lang, in de wedstrijd hield. De Vos: ,,We kwamen door onszelf in de problemen. Als je met je verstand blijft aanvallen en wacht en niet gaat gooien op het moment dat je moet gooien. Maar dat is het euvel, he? Aanvallend loerden we niet op een kans, maar forceerden we." Het falen bij de thuisploeg hield bij Groene Ster de hoop op een verrassend resultaat in Zierikzee levend. Tot vier keer toe benaderde ze Delta Sport tot op een punt, de gelijkmaker bleef uit. Dankzij twee treffers van hoekspeler Guust Sluijs, zo'n vier minuten voor het eindem konden de steeds nerveuzer wordende toeschouwers opgelucht adem halen en de verwachte overwinning gewoon vieren. Scores Delta Sport: Guido de Graaf, Jimmy Niemans 6, Pieter Boot, Guust Sluijs 3, Bob van Lint 2, Ruben Bos, Kenneth Mellaart 1.