Duiveland doet tweede klasse E ontploffen

Algemeen

De strijd in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal ligt weer helemaal open. Onder meer dankzij een onverwachte 5-1-zege van Duiveland op Pelikaan.

Dat de koploper zaterdag in Oosterland kopje onder ging, kan gebeuren. Waar Pelikaan minder blij moet zijn geweest en Duiveland juist heel opgetogen, waren de andere resultaten. In het kielzog van Pelikaan deden de achtervolgers, VVC'68, Nieuwdorp, Dinteloord en Arnemuiden, wel wat er van hen verwacht werd: winnen. Hierdoor voelt Pelikaan hun hete adem in haar nek en is Duiveland plotseling weer in de race voor een hoge klassering in de tweede klasse. Het gat met Pelikaan is slechts zes punten, maar om maar eens een open deur in te trappen: er is nog een hele lange weg (zestien duels) te gaan. Waar Duiveland tegen een koploper verraste, kon Bruse Boys dat ondanks een vroege voorsprong niet tegen Alblasserdam, de lijstaanvoerder van de eerste klasse C. Over andere koplopers gesproken, DFS (derde klasse A) en Zierikzee (vierde klasse B) moesten na respectievelijk een gelijkspel (tegen De Meeuwen) en een nederlaag (tegen Halsteren) afstand doen van de eerste plaats. In de vierde klasse B was het zaterdag helemaal kommer en kwel: de vier eilandelijke teams verloren allen en kwamen zelfs niet tot scoren.

UITSLAGEN Eerste klasse C: Alblasserdam-Bruse Boys 4-2 (0-1 en 4-2 Mats Willemse (rechts op de foto)

Tweede klasse E: Duiveland-Pelikaan 5-1 (1-0 Ronald Zwager, 2-1 Wesley Goud, 3-1 Barry Steenpoorte, 4-1 Robert de Bruine, 5-1 e.d.) 

Derde klasse A: DFS-De Meeuwen 1-1 (1-0 Pieter de Munnik) Yerseke-SKNWK 2-1 (Wilco de Valk)

Vierde klasse A: Waarde-ZSC’62 0-1 (0-1 Arjan Smalheer)

Vierde klasse B: DVO’60-Mevo 5-0 Kruiningen-WIK’57 5-0 Zierikzee-Halsteren 0-1 Chrislandia-Brouwershaven 2-0

VROUWEN Derde klasse: Zierikzee-Oostkapelle 5-0 (1-0 Tamara Jacobusse, 2-0 e.d., 3-0 Tamara Jacobusse, 4-0 en 5-0 Bianca van der Helm) Vierde klasse: Walcheren-ZSC’62 1-5 ZONDAG Vijfde klasse B: Hansweertse Boys-DZC’09 7-0 Renesse-Zeeland Sport 1-2

Reserve vijfde klasse: Ouwerkerk-Hansweertse Boys 2 3-1 (Casey Okker, Jakkoo Brouwer, Richard van de Berg)

Meer nieuws