Schot houdt Schouwse Boys lang in de race

Dankzij doelman Eric Schot mocht Schouwse Boys lang hopen op een punt in de subtopper tegen FM Sranang, die door de Goese ploeg met 4-2 werd gewonnen. Al in de tweede minuut zette de thuisploeg het eilandelijke zaalvoetbalteam in Sportpunt Zeeland op een 1-0-achterstand en dus liep Schouwse Boys in Goes meteen achter de feiten aan. In het Zeeuwse treffen had Sranang aanvallend net wat meer in huis: ze vonden elkaar net wat makkelijker en waren individueel net wat beter. Tot succes leidde het slechts viermaal omdat Schot veel, heel veel, kansen en mogelijkheden van Sranang onschadelijk maakte. ,,Eric houdt ons in de wedstrijd", constateerde teamleider Theo Verkaart vanaf de kant. Na de 1-0 kreeg Ingmar Quist een aardige kans op de gelijkmaker, maar verdubbelde Sranang de marge naar twee. Vijf minuten later volgde er toch een treffer van Schouwse Boys. Kevin Veerhoek gaf prima voor en Mats Willemse schoot binnen. Niet snel daarna was Schot weer goed voor alweer een goede save. Echter, een derde Goese treffer viel nog voor rust. In de tweede helft stond het wat beter bij Schouwse Boys en had het team wat meer grip op de balvaardige tegenstander. Met deze keer Willemse als aangever en Quist als afmaker werd het weer een wedstrijd. De 3-2 bleef lang op het scorebord staan en dus mocht Schouwse Boys hopen op een puntje, temeer daar Schot bijna alles keerde. Bijna, want vier minuten voor het einde gooide Sranang met haar vierde treffer de subtopper dicht en leed Schouwse de derde nederlaag op rij in de hoofdklasse D. Verkaart, realistisch: ,,Een punt was ook niet verdiend geweest".