Narrow escape Delta Sport in Eindhoven

Op de dag dat GHV, een titelkandidaat, met 24-23 van Desk verloor, won Delta Sport, een andere kampioensgegadigde, Delta Sport, met precies dezelfde cijfers in Eindhoven van PSV Handbal 2. Anders gezegd: het eerste mannenteam van de Zierikzeese handbalvereniging deed in haar vijfde competitieduel in de eerste klasse goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Immers, GHV heeft al drie verliespunten meer en zit even in de wachtkamer. In de titelrace heeft Delta Sport vooralsnog alleen 'last' van Olympia'89 dat tot nu toe viermaal won en een keer gelijkspeelde. De ploeg van coach Rob de Vos liet nog geen enkel punt liggen en treft Olympia'89 in de laatste wedstrijd van de eerste en logischerwijs tweede competitiehelft. Met weer twee punten op zak reed De Vos zondagmiddag terug van Eindhoven naar Middelburg. Dat daar een narrow escape aan te pas moet komen, deerde hem uiteraard niet. ,,De tegenstander baalde er van, wij niet." Wat was het geval? Delta Sport speelde niet haar beste wedstrijd in het seizoen waarvan bijna een kwart achter de rug is. Na een 11-14-ruststand bleef Delta Sport in de tweede helft lang achter bij de treffers die PSV Handbal 2 wel maakte. Van 15-15 ging het namelijk naar 21-18 en 23-21. ,,We creeerden wel kansen, maar gooiden ze er niet in", zag De Vos. Met nog enkele minuten te gaan leek het eerste competitieverlies zich af te tekenen. In de slotfase was Delta Sport voldoende bij de les en viel  terug op vaste spelpatronen waar wel goals uitvielen. Met nog een minuut te spelen gooide Jimmy Niemans via een break-out de winnende binnen. Scores Delta Sport: Kenneth Mellaart 8, Jordy van Loo 7, Thijs de Vos (foto) 5, Jimmy Niemans 2, Guido de Graaf, Pieter Boot 1.