Logo wereldregio.nl

Miraculeuze ontsnapping DFS in Veere

Het had maar weinig gescheeld of DFS was na een week alweer koploper af geweest. De lijstaanvoerder van de derde klasse A stond zaterdagmiddag in en tegen Veere met 2-0 achter. Een blik naar de klok leerde dat er nog zes minuten te spelen waren. Nog voor het verstrijken van de reguliere speeltijd speelde DFS zich naar 2-2 en in blessuretijd zorgde Vincent Bakker voor de winnende 2-3 en een enorme ontlading bij de ploeg van trainer Edwin Kriens, die vorige week de eerste periodetitel en de (gedeelde) koppositie veroverde. De eerste plaats moet DFS ook na de negende speeldag delen met Yerseke. DFS en Yerseke hebben nu een gaatje van vier punten met De Meeuwen geslagen. Vier punten staan er na zaterdag 6 november ook achter de naam van SKNWK dat met dit aantal de rode lantaarndrager van de derde klasse A is. Het elftal van coach Gerard Olijhoek verloor met 6-2 van Colijnsplaatse Boys nadat ze nog met 0-1 voorkwam. Het verlies maakt de positie van SKNWK er niet rooskleuriger op. De afstand tot de tiende plaats, de notering die na 22 duels 'recht' geeft op het spelen van een promotie-/degradatieduel, bedraagt vijf punten. Ten koste van Mevo behaalde WIK’57 in de vierde klasse B de eerste drie punten van het seizoen. Op sportpark De Vospit keek de thuisploeg tegen een 1-2-achterstand aan een leek WIK’57 voor de negende maal met lege handen komen te staan. Treffers van Rick Bevelander en Bram Blakenburg hielden de drie punten in Kerkwerve. De zege ten spijt WIK’57 blijft de rode lantaarndrager in de vierde klasse B.

UITSLAGEN Eerste klasse C: Stedoco-Bruse Boys 6-1 (4-1 Marco Ketting)

Tweede klasse E: Duiveland-VVC’68 1-1 (1-0 Barry Steenpoorte)

Derde klasse A: Veere-DFS 2-3 (2-1 Anco van der Linde, 2-2 Kevin Veerhoek, 2-3 Vincent Bakker) Colijnsplaatse Boys-SKNWK 6-2 (0-1 en 5-2 Wilco de Valk)

Vierde klasse A: Borssele-ZSC’62 1-3 (1-1 en 1-2 Kenny Vaes, 1-3 Robin Provoost)

Vierde klasse B: Kruiningen-Brouwershaven afg. WIK’57-Mevo 3-2 (1-0 Ricky Bevelander, 1-1 Pieter van der Neut, 1-2 Adriaan Wandel, 2-2 Rick Bevelander, 3-2 Bram Blakenburg)

VROUWEN Derde klasse: Zierikzee-De Alblas 7-0 (1-0 Sanne Tamerus, 2-0 Ellen Schreurs, 3-0 en 4-0 Tamara Jacobusse, 5-0 Femke Akkersdijk, 6-0 Veerle Kok, 7-0 Jaimy van Leersum) Vierde klasse: Koewacht-ZSC’62 6-2 Vijfde klasse: Kapelle-Bruse Boys afg.

ZONDAG Voetbal Vijfde klasse B: Kwadendamme-Renesse 3-0 DZC’09-Moerstraten 0-3

Vijfde klasse reserve: Ouwerkerk-Zeeland Sport 3 7-1 (Jakkoo Brouwer 4, Barry Manni, Silvain Caverle, Nick Koenen)