DFS, Zierikzee en ZSC'62 'zien' koppositie | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

DFS, Zierikzee en ZSC'62 'zien' koppositie

Het was een alleraardigste voetbalzaterdag voor de eilandelijke ploegen. Met name Zierikzee, ZSC'62 en DFS hadden reden voor een mooie glimlach.

De drie teams hebben na de zesde speeldag iets met elkaar gemeen: na de verwerking van resultaten in de diverse klassen bleek dat ZSC'62, DFS en Zierikzee binnen drie of minder punten van de koploper staan. In de derde klasse A ontving DFS Heinkenszand. En net als vorige week tegen de andere, eilandelijke derdeklasser, SKNWK, ontstond er een doelpuntrijke wedstrijd. Hielden SKNWK en Heinkenszand elkaar een week geleden op 4-4, in Burgh-Haamstede viel er slechts een treffer minder waarbij Donadoni Warrenaar bij 3-3 de vierde en winnende voor DFS maakte. Door deze drie punten nadert de ploeg van trainer Edwin Kriens koploper Yerseke tot op drie punten. Tegen wie DFS volgende week speelt? Yerseke. ZSC'62 zit in hetzelfde schuitje als DFS. Met de 3-1-winst op Cadzand konden coach Jos Wesdorp en zijn manschappen vanzelfsprekend drie punten op hun conto schrijven en wachten de Scharendijkenaars zaterdag 16 oktober een ontmoeting tegen lijstaanvoerder Bevelanders, een oude ploeg van Wesdorp. Bij een zege in Kamperland komt ZSC'62 op gelijke hoogte met de voetbalploeg uit die plaats. In de vierde klasse B zit Zierikzee nog dichterbij de koppositie dan DFS en ZSC'62 in hun klassen. Alleen Halsteren staat Zierikzee na de 8-0-zege op Chrislandia een hernieuwde koppostie in de weg. In de afdeling van Zierikzee boekte Brouwershaven de eerste zege van het seizoen tegen het nog altijd puntloze Vrederust. Ook WIK'57, dat trainer Jaap de Ridder zaterdagmiddag zag vertrekken, blijft puntloos. Dat kan zeker niet meer worden gezegd van Duiveland. Met een keurige 4-1-zege op AZVV heeft de tweedeklasser de weg naar boven weer redelijk gevonden. Dat gebeurde niet in de laatste plaats dankzij drie treffers van Ronald Zwager (foto). In scorend opzicht had Oosterlandse zaterdag 9 oktober evenknieen in Lars Holm (Zierikzee) en Patrick Berrevoets (Brouwershaven) die ook driemaal doel troffen.  

UITSLAGEN Eerste klasse C: GPC-Bruse Boys 3-1 (3-1 Thomas Groeneveld (penalty)

Tweede klasse E: Duiveland-AZVV 4-1 (1-0 en 2-0 Ronald Zwager, 3-0 Barry Steenpoorte, 4-0 Ronald Zwager)

Derde klasse A: DFS-Heinkenszand 4-3 (1-0 Pieter de Munnik, 2-1 Bas Hogenstein, 3-2 Anco van der Linde, 4-3 Donadoni Warrenaar) SKNWK-Nieuwland 0-3

Vierde klasse A: ZSC’62-Cadzand 3-1 (Justin Vaane, Belal Alashkar, Jos Erades)

Vierde klasse B: Vrederust-Brouwershaven 2-5 (0-1 Pieter Kuipers, 0-2 Nicolai Vos, 2-3, 2-4 en 2-5 Patrick Berrevoets) Kogelvangers-Mevo 7-0 Zierikzee-Chrislandia 8-0 (1-0 Frank van der Helm, 2-0 Lars Holm, 3-0 Jaouad Fertoute, 4-0 Frank van der Helm, 5-0 Lars Holm, 6-0 Martijn van Grunsven, 7-0 Lars Holm, 8-0 Martijn van Grunsven) SPS-WIK’57 4-0

VROUWEN Derde klasse: Zierikzee-Tricht uitg. Vierde klasse: ZSC'62-OMC 2-1

ZONDAG Vijfde klasse B: NVS-DZC’09 5-0 Renesse-Lewedorpse Boys 3-1 (1-1 Frenk van Hengel, 2-1 Erwin Wandel, 3-1 Wilco Jochem)