Duiveland heeft eerste driepunter binnen

Algemeen

Nog binnen de eerste competitiemaand van het seizoen 2010/2011 heeft Duiveland de eerste driepunter binnen

Op de vierde speeldag (zaterdag 25 september) werd Oostkapelle met een 3-0-nederlaag huiswaarts gestuurd. Tot afgelopen zaterdag had de Walcherse formatie, die vorig seizoen aan de hand van Edwin Kriens voor de tweede klasse behouden is gebleven, nog niet verloren. Na de wedstrijd had Duiveland nog meer reden tot juichen. De koplopers Arnemuiden en SVV''65 en nummer drie DFC hadden allen verloren waardoor de stand in de tweede klasse E 'in elkaar is gekropen'. Na de 3-0-overwinning op SKNWK heeft DFS ineens zicht op de koppositie in de derde klasse A gekregen. Het zal niemand verbazen dat Pieter de Munnik een van de doelpuntenmakers was. Ook Anco van der Linde (foto) vond net als vorige week tegen Colijnsplaatse Boys het net. De achterstand van DFS op koploper De Meeuwen bedraagt een punt.  Uit de vierde klasse B viel niets goeds te melden van de eilandelijke ploegen. WIK'57 en Brouwershaven zijn voorlopig, samen met Vrederust, de lelijke eendjes met nul punten en Zierikzee speelde op sportpark Den Hogen Blok slap en ongeinspireerd tegen Kruiningen. Door het 1-2-verlies tegen de Zuid-Bevelandse formatie raakte Zierikzee haar ongeslagen status en koppositie kwijt.  

UITSLAGEN ZATERDAG Eerste klasse C: Zaamslag-Bruse Boys 2-1 (1-1 Thomas Groeneveld)

Tweede klasse E: Duiveland-Oostkapelle 3-0 (1-0 Barry Steenpoorte, 2-0 Wilmar van de Sande, 3-0 Ronald Zwager)

Derde klasse A: DFS-SKNWK 3-0 (1-0 Pieter de Munnik, 2-0 Anco van der Linde, 3-0 Tom van de Berg)

Vierde klasse A: Arendskerke-ZSC’62 2-1 (0-1 Robin Provoost)

Vierde klasse B: SPS-Brouwershaven 3-1 (2-1 Nicolai Vos) Stavenisse-WIK’57 3-0 Zierikzee-Kruiningen 1-2 (1-2 Martijn van Grunsven) Halsteren-Mevo 3-1 (3-1 Eric Tromper (penalty)

VROUWEN Derde klasse: Zierikzee-Kruiningen 4-0 (1-0 Jaimy van Leersum, 2-0 Tamara Jacobusse, 3-0 Femke Akersdijk, 4-0 Bianca van der Helm) Vijfde klasse: De Meeuwen 2-Bruse Boys 2-0

ZONDAG Vijfde klasse B: Kwadendamme-DZC’09 5-0 Renesse -Kaaise Boys 1-1 (1-0 Robert-Jan Canters)

 

Meer nieuws