Zierikzee heeft dezelfde doelpuntenmakers | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Zierikzee heeft dezelfde doelpuntenmakers

Zierikzee maakte weer zes goals en deed dat door dezelfde spelers als op de openingsdag.

Op de tweede dag van de nieuwe voetbaljaargang ontmoette Zierikzee buurman Mevo en de club waarmee volgend seizoen, mits alle planne doorgaan en alle gesprekken goed verlopen, een fusie wordt aangegaan. Dit seizoen strijden Zierikzee en Mevo nog tegen elkaar en was het krachtsverschil zaterdagmiddag op sportpark Den Hogen Blok overduidelijk: 6-0. De goals kwamen op naam van Frank van der Helm, Jaouad Fertoute (foto), Thomas Vos en Freek Torensma. Dit viertal verzorgde op de openingsdag ook al de productie voor de 1-6-zege in en tegen Brouwershaven. Vanwege het riante doelsaldo gaat de ploeg van trainer Marcel van Duijn aan de leiding in de vierde klasse B. Als enige heeft DVO'60 eveneens zes punten uit twee duels. Zierikzee was trouwens de enige eilandelijke ploeg die op de tweede speeldag drie punten kon bijschrijven. Van de andere teams viel cijfermatig weinig goeds te melden. Slechts Duiveland (zie verslagje op deze website), DFS en ZSC'62 hielden een punt over aan hun ontmoeting met respectievelijk DFC, Domburg en MZVC. Voor Brouwershaven, WIK'57 en SKNWK staat de teller na twee speelronden nog steeds op nul.

ZATERDAG UITSLAGEN Eerste klasse C: Oranje Wit-Bruse Boys 4-2 (3-1 Robin Meertens, 3-2 George Geluk)

Tweede klasse C: Duiveland-DFC 1-1 (1-0 Leen IJzelenberg (penalty)

Derde klasse A: DFS-Domburg 1-1 (1-1 Pieter de Munnik) De Meeuwen-SKNWK 1-0

Vierde klasse A: MZVC-ZSC’62 0-0

Vierde klasse B: Zierikzee-Mevo 6-0 (1-0 en 2-0 Frank van der Helm, 3-0 Thomas Vos, 4-0 Jaouad Fertoute, 5-0 Freek Torensma, 6-0 Jaouad Fertoute) BVV’63-WIK’57 5-1 (3-1 e.d.) Stavenisse-Brouwershaven 2-1 (1-1 Nicolai Vos)

VROUWEN 3e klasse: Zierikzee-Kerkwijk 6-0 (1-0, 2-0 en 3-0 Ellen Schreurs, 4-0 Kim Dijst, 5-0 Bianca van der Helm, 6-0 Tamara Jacobusse)

ZONDAG Vijfde klasse B: Nieuw-Borgvliet-DZC'09 6-0 Renesse-NVS 0-4