Duikster omgekomen in Oosterschelde

Algemeen

De hulpdiensten zijn vanmiddag uitgerukt voor een duikster die in problemen was geraakt bij de Zeelandbrug. Het slachtoffer is overleden. Dat heeft het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) bekend gemaakt.

Nabij de duikplek aan het Galgelaantje in Zierikzee was rond 15.40 uur iemand in problemen geraakt, zo meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland. Diverse brandweerploegen en vaartuigen werden opgeroepen om te helpen, maar na korte tijd kwam de melding dat de drenkeling alweer op de kant was.

[banner] Het slachtoffer werd door mededuikers uit het water gehaald. De duikster heeft zuurstof gekregen en de ambulancedienst kreeg assistentie van de traumahelikopter. Reanimatie mocht niet baten. Meer gegevens over de toestand van het slachtoffer zijn nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk waarom de duiker precies in de problemen is geraakt.

De Waterpolitie van het KLPD stelt in samenwerking met de technische recherche van de politie Zeeland een onderzoek in. Het lichaam is overgebracht naar een mortuarium. De identiteit van het slachtoffer zal bekend worden gemaakt als de familie in kennis is gesteld.

Meer nieuws