Gemeenteraad ziet gymzaal Bredeschool niet zitten

Algemeen

De 'regeringspartijen' VVD, LSD, SGP en Christenunie hebben donderdagavond de rijen gesloten en zich niet laten verleiden tot een nieuwe discussie over een gymzaal bij de Bredeschool in de Zierikzeese wijk Noorderpolder.Eind april schrapte de raad de gymzaal bij de nieuw te bouwen school. Daar hadden donderdagavond alle oppossitiepartijen spijt van. Dat zijn D66, PvdA, Groen Links, Alert! en CDA. Maar de coalitiepartijen VVD, SGP en Leefbaar Schouwen-Duiveland hielden voet bij stuk en zien de gymzaal niet zitten. Ze kregen steun van de ChristenUnie die de collegepartijen volgt.

[banner]

Donderdagavond kwamen ouders en leerlingen van de Theo Thijssenschool (de nieuwe BredeSchool) al om half zeven naar het gemeentehuis. De raad behandelde het agendapunt pas na 22.00 uur. En de uitkomst is helder: de kinderen zullen naar sportcentrum Onderdak moeten voor gymnastiek. Een gymzaal zou te duur worden. Dat is overigens tegengesproken door Zeeuwland en haar ontwikkelaar Marsaki. Die stellen dat een gebouw met zaal niet duurder zal zijn.

Vooral Leefbaar Schouwen-Duiveland kreeg het zwaar te verduren. De partij zit sinds kort in het college en moest donderdagavond voor de eerste keer nee zeggen tegen een voorziening voor de burger. Haar wethouder W. Stouten is wethouder onderwijs.

Meer nieuws