Zierikzee overtuigend derde finalist WereldRegio Cup

Met onder meer de grootste score tot nu toe tijdens de voorronden in de strijd om de WereldRegio Cup is Zierikzee de derde finalist van het officieuze voetbalkampioenschap van Schouwen-Duiveland. De grootste score kwam tot stand tegen het arme Ouwerkerk, na dit seizoen reserveklasser in het zondagvoetbal. In een wedstrijd over veertig minuten viel er gemiddeld om de vijf minuten een goal: 8-0. Het hadden er echter veel en veel meer moeten zijn want driemaal werd paal of laat geraakt en er moest bijna een telraam aan te pas komen om de andere kansen bij te houden. Omdat SKNWK Ouwerkerk met 5-0 opzij zette, was het duel met Zierikzee beslissend voor een stek in de finalepoule van zaterdag 29 in Oosterland. De wedstrijd was eenzijdig. Met andere woorden: Zierikzee voerde de boventoon en bracht dat vooral in de tweede helft tot uiting. Uiteindelijk werd het dinsdagavond op sportpark Het Springer 4-1 waarvan de laatste uit een penalty. Ook had hier de score hoger moeten uitvallen. De ploeg van trainer Marco Groeneveld werd nog twee strafschappen onthouden.

[banner]

UITSLAGEN Poule C: SKNWK-Ouwerkerk 5-0 - 1-0 en 2-0 Kristian Bouwman, 3-0 Robbert Padmos, 4-0 en 5-0 Wesley Goud Zierikzee-Ouwerkerk 8-0 - 1-0 en 2-0 Patrick Roggeband, 3-0 Ricky Bevelander, 4-0 Lars Holm, 5-0 e.d., 6-0 Ricky Bevelander, 7-0 Arjan Smalheer, 8-0 Ingmar Quist Zierikzee-SKNWK 4-1 - 1-0 e.d., 2-0 Patrick Roggeband, 2-1 Stefan Vermeer, 3-1 Frank van der Helm, 4-1 Benjamin Verwest (penalty)