'Stoomboot' Delta Sport lijdt schipbreuk

Ook het derde uitje naar Brabant met steun van de zeer trouwe aanhang is zeer teleurstellend verlopen voor het eerste mannenteam van handbalvereniging Delta Sport. De eerste twee betroffen competitieduels met Internos 2 en Bergeijk waarvan de laatste het hardste aankwam omdat in die wedstrijd de koploper van dat moment, voor wie het niet meer weet: Delta Sport, het kampioenschap vergooide omdat er teveel spelers voor eigen succes gingen. Hoe pijnlijk was het om te constateren dat spelers in de bekerfinale tegen Desk, gehouden op neutraal terrein in Waspik, zondagavond dezelfde fouten maakten. In hun aanvalsdriften hadden ze geen oog voor medespelers. Waar ging het mis, luidde de eerste vraag aan Delta Sport-coach Rob de Vos na het omhangen van de medailles, het feest van Desk en de eerste, verwerkte teleurstellingen. ,,De aanval", klonk het helder. ,,Voordat ze gaan aanvallen, hebben ze al beslist wat ze gaan doen. Ze keken niet of het een kans was, maar gingen gewoon schieten. Aanvallend is het geen team geweest. Op een aantal momenten wel en dan zie je dat we Desk helemaal wegspeelden. Het besef, als we zo spelen dan spelen we ze weg, kwam niet."

[banner]

Een tikkeltje meer geduld dus en de klus was 'gewoon' geklaard geweest. Het tegendeel was waar en derhalve veroverde Desk met 23-22 de beker waar ze die ook al in 1998 en 2000 mee naar Kaatsheuvel nam. En dus bleef Delta Sport, bekerkampioen in 2007, gedesillusioneerd achter. Middelburger De Vos noemde de nederlaag 'onnodig'. ,,Delta Sport verliest van zichzelf. Heel de wedstrijd sta je voor. Ondanks dat je aanvallend niet goed speelt, sta je nog steeds aan de positieve kant van de score." Tot vijf minuten voor het einde was dat het geval want toen stond de Zierikzeese handbalploeg met 21-22 voor. Echter, bij het laatste fluitsignaal stonden er achter de naam van Desk, de ploeg die in de competitie tweemaal was verslagen, 23 goals en bleef Delta Sport droog staan. ,,Dit was een seizoen waar je met helemaal niets naar huis gaat", doelde De Vos op eerst het mislopen van het kampioenschap en nu het naast de beker grijpen. ,,Dat is wel balen." Het verdriet om de verloren bekerfinale was volkomen op zijn plaats. Immers, bijna een wedstrijd lang speelden de eilandelijke handballers een gewonnen wedstrijd. De start was wervelend met een 0-5-voorsprong waaronder een 'Niemansje' (een bal met heel veel effect). Gaandeweg de eerste helft krabbelde Desk wel terug maar ging Delta Sport met 9-12 rusten dankzij goed keeperswerk van Danny Wassink en goede scores van onder meer Jimmy Niemans en Kenneth Mellaart. Verrassend genoeg keerde Wassink na rust niet terug als betrouwbare sluitpost, iets wat meerdere wenkbrauwen deed fronsen. Met Jacco de Looff als keeper bleef de stemming er bij de Schouwse supporterschare goed inzitten en werd het lijflied ('de stoomboot') van Delta Sport uit volle borst gezongen. Ver in de tweede helft bevond Delta Sport zich ondanks een aantal mislukte aanvallen aan de goede kant van de score. Vijf minuten voor tijd zorgde Guido de Graaf voor 21-22. Bij deze stand had Delta Sport de bal maar leed het dom balverlies via een eenvoudige breedtepass. Desk profiteerde en maakte 22-22. De volgende aanval van Delta Sport ging weer mis, Desk profiteerde wederom: 23-22. En nog was er twee minuten te spelen, in de handbalsport genoeg tijd om een goal te maken. Die waren in aanvallend opzicht niet aan Delta Sport besteed en dus leed 'de stoomboot' schipbreuk. Scores Delta Sport: Guido de Graaf, Kenneth Mellaart, Jimmy Niemans 5, Thijs de Vos, Guust Sluijs, Bob van Lint 2, Pieter Boot 1.