Boa Tarde bijna op orde?? | Wereldnieuws uit je regio | wereldregio
Logo wereldregio.nl

Boa Tarde bijna op orde??

De nieuwe eigenaren van restaurant Boa Tarde laten niets aan het toeval over.

Kwaliteit en versheid is wat het leidende trio Danny Poortvliet, Jimmy Niemans en Leon van de Sande voorstaat. ,,Boa Tarde heeft een goede naam opgebouwd en die willen we graag behouden”, zegt Van de Sande.

De kwaliteit van het restaurant aan de Engelse Kade zit ‘m onder meer in het bereiden van de vis. ,,We fileren alles zelf. Dan kunnen we de vis in de ogen en kieuwen kijken. Daarmee bepaal je de versheid van de vis. Het is een keuze die we maken. Het is meer werk maar we weten wat we hebben”, vertelt Poortvliet.?Ruim vier maanden na de opening hebben de drie mannen het ‘nieuwe’ Boa Tarde bijna helemaal op orde. Over een paar weken wordt de laatste hand aan het terras gelegd. Er komen glazen schotten van 1,50 meter zodat de gasten in de zon en uit de wind kunnen zitten. Het terras biedt plaats aan zo’n 24 mensen. Het driemanschap zou graag meer mensen op het terras kwijt willen, maar uitbreiding behoort niet de mogelijkheden. Het terras is wel een mooi plaatsje in Zierikzee: er kunnen geen auto’s komen, het uitzicht is er prima en ’s zomers is het vermakelijk met bootjes en mensen kijken.

De kaart van Boa Tarde is onlangs wèl uitgebreid met een lunchkaart omdat na een maand besloten werd vanaf 12.00 uur open te gaan. De lunch vermeldt geen standaard dingen als een tosti of een omelet. Poortvliet: ,,Het is allemaal mediterraan, dus net even iets anders”. Verder heeft Boa Tarde producten dichtbij huis hoog in het vaandel staan. ,,Ook daar geven we een mediterrane twist aan.”

banner