Moeder en zoon na drama terug/geheimzinnig incident hotel

Algemeen

Moeder Amira en zoon Hayder zijn terug in Zierikzee na het drama, waarbij ruim twee weken geleden twee kinderen van het gezin werden omgebracht door de vader.Amira en Hayder hebben de laatste vier dagen al bij vrienden in Poortambacht geslapen. Daar zijn ze op aandringen van de advocaat wel weer abrupt weggehaald en elders onder gebracht. Om veiligheidsredenen, zo heeft de advocaat betrokkenen laten weten. Volgens het openbaar ministerie is van acute dreiging geen sprake meer en kunnen de twee proberen de draad op te pakken.

[banner]

Burgemeester G. Rabelink - verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid - heeft na het tumult rond het drama niets meer van zich laten horen. Het openbaar ministerie nu dus wel. De politie reageert niet op verhalen. Zo zou er op de bewuste avond - zaterdag 6 maart - een man lastig geweest zijn in een Zierikzees hotel. Drie politiemensen zouden hem ter plaatse hebben aangesproken. Het openbaar ministerie wil hierop niet reageren, op vragen van WereldRegio.

Verder is duidelijk dat Amira binnen zeer afzienbare tijd naar Irak wil afreizen voor de begrafenis van de kinderen. En Zeeuwland zou de twee een woning aangeboden hebben aan de Schouwenbank. Die woning is geweigerd.

Meer nieuws