HSD-mannen boeken knappe zege

De hockeymannen van HSD hebben het sterker geachte Prinsenbeek verrast met een 2-1-zege. Prinsenbeek kon vooraf worden omschreven als een zeer geduchte tegenstander. Immers werd er uit kansloos verloren met 3-0 en vorige week wist Prinsenbeek de onbetwiste koploper Oudenbosch nog op 1-1 te houden. HSD was dus gewaarschuwd. Vanaf het begin signaal liep het opvallend vlot bij HSD. De aantal gevaarlijke situaties volgden elkaar snel op voor de goal van Prinsenbeek. Dit resulteerde na tien minuten in de terechte 1-0-voorsprong. Niels Ritzen behield goed het overzicht en passte op de vrijstaande Brian van Geer die vanaf links de bal makkelijk in een leeg doel kon werken. Een regen aan strafcorners (vijf stuks) was echter niet besteed aan HSD. De 2-0 viel uiteindelijk wel na twintig minuten. Thijs van der Torren bediende Niels Ritzen met een splijtende pass, die Ritzen op zijn beurt grandioos met zijn backhand in de winkelhaak knalde. Prinsenbeek deed echter toch iets terug vijf minuten later: 2-1. Vincent Landman kon de inzet nog wel uit zijn doel ranselen maar de rebound was hem te machtig. De laatste tien minuten van de 1e helft werd overschaduwd door drie gele kaarten: allen voor Prinsenbeek vanwege protesteren. De numerieke meerderheid kon HSD echter in treffers uitdrukken. In de tweede helft was het wederom HSD die voor veel gevaar zorgde voor de goal van Prinsenbeek. Vier grote kansen werden echter niet binnen de palen gewerkt waardoor het tot het einde spannend bleef. Prinsenbeek kon echter niet profiteren van het feit dat HSD de wedstrijd niet op slot gooide en HSD ging dus verdiend aan de haal met de drie punten. HSD staat op een respectabele vierde plaats in de ranking.