Mevo licht koploper Smerdiek pootje

Algemeen

Van alle eilandelijke voetbalclubs heeft Mevo zaterdag als enige gewonnen. Ze deed het in stijl. De ploeg van trainer Jack Wijnands, dat net als in de laatste ontmoeting tegen WIK'57 met een gehavende selectie moest aantreden, werd in de beginfase van de wedstrijd tegen Smerdiek, tot vandaag medekoploper in de vierde klasse B, flink onder druk gezet. De Thoolse formatie drukte het overwicht in een treffer uit. Hierna was Mevo de betere ploeg op sportpark Den Hogen Blok. Vlak voor rust maakte Robin van Welt gelijk en in de tweede helft kwam Mevo verrassend op voorsprong. Na de 2-1 van Michiel Tamerus (foto) bleef het lang spannend welke kant het duel zou opgaan. Mathijs Heeres maakte vlak voor tijd een einde aan alle onzekerheid en schoot Mevo definitief naar een verdiende overwinning.

[banner]

In dezelfde klasse maakte ZPR'84 op sportpark Onder de Molen een einde aan de opmars van Brouwershaven. De ploeg van coach Ed van Lent, de laatste vijf duels ongeslagen, kreeg tegen de lager geklasseerde ploeg uit Bergen op Zoom het deksel op de neus. Het 'arme' WIK'57 moest in Fijnaart zes goals incasseren en redde tegen FSV slechts de eer.

UITSLAGEN Tweede klasse E: Duiveland-Veere 2-2 (1-0 en 2-1 Ronald Zwager) Zwaluwe-Bruse Boys 1-1 (0-1 Emiel Dorst)

Derde klasse A: Noormannen-SKNWK 2-1 (1-1 Wesley Goud)   Nieuwdorp-DFS 3-2 (2-1 Kevin Veerhoek, 3-2 Jarno Vermeulen (penalty)

Vierde klasse A: MZVC-ZSC’62 afg.

Vierde klasse B: Brouwershaven-ZPR’84 2-3 (1-0 Lars Johanson, 2-3 Remy Lievense) FSV-WIK’57 6-1 Mevo-Smerdiek 3-1 (1-1 Robin van Welt, 2-1 Michiel Tamerus, 3-1 Mathijs Heeres)

Vrouwen, 3e klasse: Smerdiek 2-Zierikzee 1-1, 4e klasse: WIK’57/Brouwershaven-RCS 4-2, 5e klasse: Koewacht-ZSC’62 5-1, Nieuwdorp 2-Bruse Boys 2 3-1.

Meer nieuws