Handballers Delta Sport weer alleen aan kop

Delta Sport heeft het kampioenschap in de eerste klasse weer in eigen hand. Dankzij een 29-24-zege op Desk, zondagmiddag in Zierikzee, en met dank aan Internos 2 dat Habo’95 in Etten-Leur wegblies (34-19). Door deze resultaten spitst de titelstrijd zich toe tussen koploper Delta Sport (27 punten), Internos (24) en Habo’95 (23). Delta Sport had voor dat aantal zestien duels nodig, de andere twee een wedstrijd minder. De ploeg uit Boekel is Delta Sport al tweemaal - overigens met niet al te veel succes – tegengekomen en de nu al spannende confrontatie met Internos 2 staat zondag 7 maart op het programma. Tegen Internos 2 bewaart Delta Sport betere herinneringen. Eind november 2009 speelde Delta Sport de beste wedstrijd tegen het team uit Etten-Leur en ontspon zich in sporthal Onderdak een duel van een ongekend hoog niveau. Delta Sport won toen met 37-34.

[banner]

Dat uitstekende spelpeil was tegen Desk ver te zoeken. Na elf minuten had de thuisploeg pas tweemaal het doel van de opponent gevonden. Even dreigde een scenario zoals in de thuiswedstrijd tegen Habo’95 toen Delta Sport na tien minuten op slechts een treffer bleef steken. Dat had Delta Sport-coach Rob de Vos aan de kant natuurlijk ook gezien. ,,Ik miste honger naar de bal. Dat mag niet”, klonk het uit de mond van de Middelburger. ,,De honger naar de bal in de verdediging was ver te zoeken. Dat mag gewoon niet. Dat konden we in de tweede helft gelukkig goed herstellen.” Omdat Desk nog niet de kwaliteiten heeft om een mindere fase van Delta Sport af te straffen, kon de Zierikzeese ploeg de opgelopen 2-7-achterstand langzaam maar gestaag terugbrengen via de gelijke standen van 7-7, 8-8 en 9-9 en uitlopen naar 14-11 bij rust. In de tweede helft speelde Delta Sport aanzienlijk beter en vertoonde ze enkele fraaie handbalkunstjes. De Vos: ,,De basis is de verdediging. Wanneer je in de verdediging meer ballen tegenhoudt, ga je vanzelf beter aanvallen en er zaten een paar niet eenvoudige breaks tussen”. Het grootste kunststuk kwam van doelman Jacco de Looff die zijn collega-keeper aan de andere kant met zijn inmiddels befaamd afstandsschot verschalkte. De Looff bedolven onder ploeggenoten en het publiek op de banken. Want, het blijven magistrale momenten van De Looff en ze vervelen nooit. Scores Delta Sport: Thijs de Vos 10, Jimmy Niemans 6, Kenneth Mellaart, Guido de Graaf 4, Quinten Haze, Bob van Lint 2 Jacco de Looff 1.