OS2010-BLOG DELST (3): Toeters en bellen

Algemeen

Speciaal voor WereldRegio houdt Heleen Delst uit Zonnemaire een blog bij vanuit Vancouver waar zaterdag 12 februari de Olympische Winterspelen 2010 beginnen. Delst is in Canada vanwege haar stage bij Stichting Sport Compass. Deze nieuwe organisatie gaat projecten voor de gehandicaptensport in Derde Wereld-landen opzetten en wil op de Winterspelen via allerlei acties en zogenaamde challenges (uitdagingen) naamsbekendheid verwerven. Delst (18 jaar) stuurt om de dag een blog, die dan op de deze website is te lezen. Hieronder volgt haar derde blog:

Gisteren is onder andere al een bezoekje gebracht aan 'The Daily Dutch', het dagelijkse krantje van het Holland Heineken House (HHH), en flyers laten drukken voor onze 'Dutch invasion tour'. Het zou natuurlijk geweldig zijn als The Daily Dutch iets over ons en de tour zou publiceren want dit krantje wordt door vele bezoekers van het HHH gelezen. Aangezien deze krant ook gebonden zit aan afspraken met NOC*NSF is het lastig wat wij van hen wat kunnen verwachten. Zij zelf (aardige jonge studenten) waren erg positief maar het is dus lastig omdat zij niet alles mogen publiceren. Ook hadden wij, zoals hier boven benoemd, flyers gemaakt over deze Dutch invasion tour. Deze zijn gisteren in het HHH geflyerd. Ook vandaag hebben we bij de ingang van The Olympic Oval geflyerd. Met alle leuke reacties denk ik wel dat het een gezellige, grote optocht zal worden die de stichting in de spotlight kan zetten.

[banner]

Ter informatie voor mensen die het idee van een 'Dutch invasion tour' niet kennen, even een verduidelijking. Een Dutch invasion tour is bekend geworden van het WK voetbal: je gaat met een grote groep supporters gezamelijk richting het stadion lopen. Zo kom je met zijn allen al goed in de sfeer. Wij gaan met een hoop toeters en bellen of andere manieren om geluid te maken en met heel veel oranje dit zelfde idee uitvoeren richting 'The Olympic Oval' aanstaande zaterdag. Vanaf het HHH op naar de 1500 meter> schaatsen. Maar waar vanavond ook vast en zeker toeters en bellen zullen horen klinken is in het HHH. Wat een geweldige prestatie hebben Annette Gerritsen (2e) en Laurine van Riessen (3e) neergezet. Nu juist de verwachting op deze afstand zo veel naar Ireen Wust uit ging maar het haar niet lukte, is het wel heel gaaf dat het de andere meiden is gelukt. Deze dames zullen vanavond in het HHH gehuldigd worden, waarschijnlijk met de presentatie van Humberto Tan. (Hem hebben we trouwens ook uitgenodigd voor de invasion tour.. haha, eens zien of hij komt! En ook de andere BN'er die we aan hebben gesproken over deze tour..) Ook Gerard Joling treedt op dus het belooft een drukke avond te worden!

Meer nieuws