't Getij heeft nieuwe eigenaar

Algemeen

Hotel-restaurant ’t Getij in Zierikzee heeft een nieuwe eigenaar. Marcel Melieste (43) wordt de nieuwe exploitant van het in november vorig jaar failliet gegane complex. Melieste, ook eigenaar van hotel Bom in Burgh-Haamstede en restaurant Duinzicht in Ouddorp, heeft er alle vertrouwen in dat hij erin slaagt ’t Getij terug op de kaart te zetten als ontmoetingsplaats voor Zierikzee en omstreken. Het avontuur van oud-eigenaar Jo Meerdink uit Zierikzee duurde nog geen twee jaar. Melieste zegt dat de zware lasten de vorige eigenaar de das om hebben gedaan. ,,Het bedrijf liep goed, zeker het eerste jaar. Er is veel geld uitgegeven aan de verbouwing van het monumentale pand; kosten die niet in de exploitatie terugverdiend konden worden.”  [banner] Melieste heeft een andere constructie. Een investeerder van buiten het eiland heeft het onroerendgoed gekocht en Melieste neemt de exploitatie in pachtvorm voor zijn rekening. ,,Ik werd door de investeerder benaderd om over de exploitatie na te denken. Zo’n investeerder heeft iemand nodig waarin ze vertrouwen heeft. En met die opzet denkt Melieste meer succes te hebben. ,,En we gaan behoorlijk verbouwen. Bij de start is vooral veel geïnvesteerd in de uitstraling. Het is een erg mooie zaak. Maar niet altijd even praktisch.” De routing, zoals Melieste het noemt is niet goed. Zo gaat de draaideur eruit om het restaurant toegankelijker te maken. ,,Je hoort te vaak, dat het publiek een te grote drempel ervaart.” Het restaurant aan de voorzijde krijgt nieuw meubilair met een Grand café-uitstraling.  Door de nieuwe bouwkundige opzet komen er meer tafels in het restaurant en die heeft Melieste nodig voor de beoogde omzet. ,,De grote uitdaging is om contact te krijgen met het publiek. Ik zal daar flink op in zetten.” Volgens Melieste kan ’t Getij een publieksfunctie krijgen; het moet een ontmoetingsplaats voor Zierikzee en omstreken worden. Hij denkt aan bedrijfsborrels, vergaderingen en het aantrekken van gasten, die een positieve invloed op de stad kunnen hebben. Oud-eigenaar Meerdink blijft overigens op afstand wel betrokken bij  de zaak. Met Meerdink wordt hierover gesproken. Maar hij zal geen rol in ’t Getij zelf hebben. Overigens heeft Melieste ervoor gekozen het personeel met uitzondering van de oude bedrijfsleider over te nemen. De dagelijkse leiding komt in handen van Mireille Verton uit Zierikzee en de huidige souschef van Bom  - Ruben van der Have uit Bruinisse – krijgt de leiding in de keuken. Daarmee komt Melieste tegemoet aan de wens van curator B. Van Leeuwen, die de nieuwe eigenaar nadrukkelijk heeft gevraagd een ,,inspanningsverplichting’’ te plegen ten behoeve van het oud-personeel. Melieste zelf zal de komende tijd veel in de nieuwe zaak zijn, maar zal zijn aandacht daarna weer meer over zijn drie zaken moeten verdelen. Het plan is om na de verbouwing in de eerste week van maart open te gaan. Op dit moment wordt er vooral veel verbouwd en moet de zaak op de herstart worden voorbereid. Investeren in de ruimtes in de begane grond, maar ook in de twaalf hotelkamers. ,,Die waren niet goed genoeg.” 

Meer nieuws